Bekir İrtegün: İnsanın nutku tutuluyor

Bekir İrtegün: İnsanın nutku tutuluyor

Geçtiğimiz sezon Fenerbahçe'nin kritik oyuncularından biriydi Bekir İrtegün... Tecrübeli savunma oyuncusu, en başarılı dönemlerinden birini geçirirken, Sarı-Lacivertliler'in şampiyonluğunda da pay sahibi isimlerdendi.

Takımının kamp yaptığı Topuk Yaylası'nda dün basının karşısına çıkan Bekir, birçok konu hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Yıldız futbolcunun özellikle dünya gündemiyle ilgili sözleri, dikkat çekiciydi.

İşte Bekir'in anlattıkları:

FAVORİSİNİ AÇIKLADI

“Tatilde İngiltere Cambridge'e gittim. Bu gelecekteki hedeflerim için gerekiyordu. Kendimi hazırlamam için önemliydi. Kampta da her şey güzel gidiyor. İyi de çalışıyoruz. Ağır ve tempolu antrenmanlar yapıyoruz. Sorunsuz, iyi bir şekilde yolumuza devam ediyoruz. Yeni formalarımızı burada görme şansımız oldu ve hepsi birbirinden güzel. Buradaki 6 sezonum boyunca giydiğim en güzel forma diyebilirim. İnşallah bu forma altında 4. yıldızı da takacağız. Fenerbahçe'ye yakıştırdığım en güzel forma efsane çubuklu ama beyaz da çok güzel olmuş. Favorim diyebilirim.”

ŞAMPİYONLUK KOLAY DEĞİL

“Fenerbahçe'deki ilk 2 sezonum sıkıntılı geçmişti ama daha sonra gayet verimli sezonlar geçirdiğime inanıyorum. Sadece burada var olmak değil bu takımın başarılarına katkı sağlamayı istiyorum. Forma bulma anlamında sıkıntılı dönemler de olabilir ama her şey güzel gidiyor. Hiçbir şampiyonluk ve başarı kolay değildir. Geçtiğimiz sezonu güzel bir şekilde tamamladık. Bizim başarılı olmamızda takım olmanın önemi çok büyük. Son dakika golleri de bizi ileriye taşıdı. Bunların hepsini toplarsak zor bir şampiyonluk oldu.”

BU SENE DAHA ZOR OLACAK

“Sağlam karakterde ve özgüveni yüksek oyunculardan kurulu bir takımız. Objektif olarak baktığımızda Fenerbahçe'yi kağıt üzerinde favori görüyorum. Rakipler hakkında konuşmayı aslında sevmiyorum. Ancak daha hazırız ve takım olmayı başarıyoruz. Bunlarla birlikte artılarımız daha da fazla. Bütün rakiplere saygı duyuyoruz. Galatasaray'ın başına yeni bir antrenör geldi. Bazı sıkıntılar olmuştur. Beşiktaş da transferler yaptı. Genel anlamda bu senenin daha zor olacağını düşünüyorum.”

İNSANIN NUTKU TUTULUYOR

“Şu anki gündem gereği sporun dışına çıkıp, değerlendirme yapmak gerekirse de aslında üzerinde yaşadığımız dünya pek yaşanacak bir yer değil. İnsan hayattan soğuyor diyebilirim. Ben Gaziantep'te büyüdüm ve Suriye'nin yanı başında bir şehir. İngiltere'den sonra Gaziantep'e ailemin yanına gittiğimde oradaki Suriyeliler'i gördüm ve çok kötü oldum. Gazze'de de her gün çocukların öldüğünü duyuyoruz. İnsanın nutku tutuluyor. Bu vicdanla ilgili bir durum. Geçtiğimiz günlerde televizyonda 2-3 çocuğun öldüğü haberini duydum ve bir paylaşımda bulundum. Vicdan çok önemli bir şey. Bir an önce oradaki insanların yeniden huzurlu günlere dönmelerini çok istiyorum.”