Belçika'nın Türk köyünde karnaval coşkusu
AA

V

elçika'nın "Türk köyü" olarak bilinen Faymonville'de gelenekselleşen karnaval renkli görüntülere sahne oldu.

Çevre köylerin de katılımıyla düzenlenen karnavalda her yaştan köylü, Türk bayraklı atlıların arkasından hep birlikte yürüdü. Karnavalda komşu köyler ise farklı toplumların ilginç kostümleri ve folklor gösterileriyle kortejde yerini aldı.

FESTİVALDEN RENKLİ KARELER

Belçika'nın Türk köyünde karnaval coşkusu VİDEO

Belçika'nın Türk köyünde karnaval coşkusu

Belçika'nın Türk köyünde karnaval coşkusu

Belçika'nın Türk köyünde karnaval coşkusu

Belçika'nın Türk köyünde karnaval coşkusu

"BİZİM İÇİN ONUR VERİCİ"

Şeker ve içecek dağıtılan, rengarenk konfetilerin yağdığı karnavalı, Belçika ve komşu ülkelerden gelen çok sayıda Türk izledi. Karnavala ilk defa katıldığını belirten Döne Çirpi, "Özellikle Türk bayrağını görünce çok memmun kaldık. Belçika'da böyle birşey yaşanması bizim için onur verici. Geldiğimiz için memnunuz" dedi.

Belçika'nın Almanya sınırı yakınlarındaki Faymonville köyünün kütüphanesinin girişinde mermer üzerine oyulmuş ay-yıldız, binanın içindeyse camlara işlenmiş Türk bayrağı motifleri dikkati çekiyor.

FUTBOL TAKIMININ ADI GENÇ TÜRKLER BİRLİĞİ

Köyün futbol takımı RFC Turkania (Genç Türkler Birliği) amatör ligde ay-yıldızlı logosuyla mücadele ediyor. Faymonville'deki tek otel "Eski Sultan" (Le Vieux Sultan) adını taşıyor.

NEDEN TÜRK DENİYOR

Türklerin yaşamadığı Faymonville köyüne "Türk köyü" denilmesiyle ilgili, bazıları 8'inci yüzyıla dayanan çeşitli rivayetler bulunuyor. Köylülerin Haçlı seferlerine katılmayı reddettikleri iddia edilirken, en yaygın rivayete göre, 16'ncı ve 17'nci yüzyılda Osmanlı'ya karşı kilisenin koyduğu vergileri ödemeyen Faymonville köylüleri, Müslümanlarla ittifak yaptıkları gerekçesiyle "Türk" olarak adlandırıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)