Belhanda: Fenerbahçe'yi bir yıl bekledim

Belhanda: Fenerbahçe'yi bir yıl bekledim

Habertürk'ün haberine göre; Bir dönem Fenerbahçe'nin transfer listesinde yer alan, transferi için sarı lacivertlilerin yoğun mesai harcadığı Younes Belhanda, aylar sonra Fenerbahçe'ye neden transfer olamadığı, Dinamo Kiev'i neden tercih ettiğini açıkladı. Younes Belhanda; "Montpellier'den ayrılıp yeni bir macera arıyordum ama açıkçası benimle kimse "gerçekten" ilgilenmedi. Sonra bir anda Al Jazeera'dan ve daha sonra Dinamo Kiev'den transfer teklifi geldi. Al Jazeera'ya imza atmaya çok yaklaşmıştım ama gitmek istemedim. Çok iyi para teklif ettiler ama futbolu seviyorsanız, oraya transfer olmak sizi mutlu etmez. Bu yüzden Dinamo'yu tercih ettim" dedi.

"MONTPELLIER, 6 MİLYONU KABUL EDECEKTİ"

Fenerbahçe ve Inter'in teklifleri hakkında konuşan Belhanda; "Benim için kulübüm Montpellier çok fazla para istemedi. İstedikleri para 8.5 milyon euroydu. Hatta, 6 milyon euroyu dahi kabul edeceklerini bana söylediler. Ben onlardan daha fazla net maaş istiyordum. Onlarda Fransa'daki yasalar gereği maaşımın %75'i kadar vergi ödeyecekleri için beni satmaya sıcak bakıyorlardı. Hatta, Bedimo da aynı sebeple gitmek istiyordu. O dönem, uygun şartlara rağmen neden yabancı ve Fransız kulüplerin bana ilgi göstermediğini anlamıyordum" diyerek sözlerine devam etti.

"FENERBAHÇE'Yİ TÜM YIL BEKLEDİM"

Fenerbahçe'nin teklifi ve planları hakkında da konuşan Belhanda; "Fenerbahçe'nin Montpellier ile anlaşmasını tüm yıl boyunca bekledim ama bir türlü gerçekleşmedi. Doğru, Fenerbahçe benim için her zaman seçeneklerden biriydi. Bana gelip, genç oyunculardan oluşan yeni bir takım kurmak istediklerini söylemişlerdi" diyerek sözlerini noktaladı.