Berat Albayrak: Korkak ve takiyeciler

albayrak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, "Darbe girişiminin başarılı olması mümkün değildi.Paralel yapının genel profili korkak ve takiyeci olmalarıdır" dedi.

Darbe girişimi gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak o gece yaşananları CNN Türk'te katıldığı programda konuştu.

Paralel Yapı teröristlerini korkak ve takyeci olarak niteleyen Bakan Albayrak'ın konuşmasının satır başları şöyle:

"TÜRKİYE'DE TEHDİT OLGUSU UZUN BİR SÜRE BİTMEYECEK"

Ülke olarak çok üzücü bir olay yaşadık. Bu darbe girişimi kesinlikle başarılı olamaz. Geçtiğimiz 10 yıl her yıl bir darbe girişimi yaşadık. Tespit olduktan sonra kararlı adımlar atıldı. Cumhurbaşkanımız son yüzyılda gelmiş geçmiş siyasetçilerden en büyük farkı halka kurduğu iletişimdir. Cumhurbaşkanımız halkla iletişime geçerek bu süreci çok iyi yönetti. Paralel Yapının akıl stratejisini ortaya koyan ekip en korkak olanlarıdır. Silivri'deki intiharların da incelenmesi gerektiğini düşünüyorum. Türkiye'de tehdit olgusu uzun bir süre bitmeyecek. Türkiye'nin gelişiminden ve büyümesinden rahatsız olan insanlar var.

Berat Albayrak: Korkak ve takiyeciler VİDEO

"NASIL BİR ŞEYTANA DÖNÜŞTÜKLERİ ORTAYA ÇIKTI"

Bu yapıda ciddi bir çözülme var. Zira bireysel olarak tüm dünyayı tehdit altına alan bir terörizmle karşı karşıyayız. Sadece Türkiye değil. Bugün 79 milyonun gördüğü bir süreci yaşıyoruz. IŞİD ne kadar bir terör örgütüyse ki FETÖ daha tehlikeli bir örgüt. 12 sene boyunca öve öve bitiremediğiniz bir iktidarı bir anda eleştirmeye başlıyorsunuz. Nasıl bir şeytana dönüştükleri ortaya çıktı.

"DEVLET OLARAK MÜCADELEMİZİ VERİYORUZ"

Devlet olarak bu örgüte nasıl müdahele ettiğimiz ve takip ettiğimizi herkes görüyor.

OTELDEN NASIL ÇIKTIK

Bu süreç Cumhurbaşkanımızın halkla olan güçlü iletişimini de ortaya koydu. Darbe girişiminin başarılı olması mümkün değil. Paralel yapının genel profili korkak ve takiyyeci olmalarıdır. Bu örgüt sence IŞİD'den daha tehlikeli. Haberi aldıktan sonra Cumhurbaşkanımız kendi inisiyatifi ile süreci yönetti. Tüm ekip helikoptere sığmadı. Bazı kişileri orada bırakmak zorunda kaldık. Geride bıraktıklarımız için çok endişelendik.