Beren Nafi Alsan'ın uçma hayali THK'da gerçeğe dönüştü
AA

beren

Eskişehir'in Mahmudiye ilçesinde 23 Nisan sabahı, rüzgarın etkisiyle yüzüne çarpan bayrağı öpen ve bu görüntüleri medyada yer alan 8 yaşındaki Beren Nafi Alsan'ın "uçma" hayali, Türk Hava Kurumu (THK) Türkkuşu İnönü Tesisleri'nde gerçeğe dönüştü.

THK DAVET ETTİ

Beren Nafi Alsan, THK'nın daveti üzerine babası Raşit, annesi Şermin, ikiz kardeşi Ceren Nur ve ağabeyi Eren ile Türkkuşu İnönü Tesisleri'ne geldi.

Tesisleri gezen, planör ve model uçaklar hakkında yetkililer tarafından bilgilendirilen Alsan, yaptığı açıklamada, uçmayı çok hayal ettiğini ve THK'nın daveti üzerine buraya geldiğini söyledi.

Beren Nafi Alsan'ın uçma hayali THK'da gerçeğe dönüştü

"BAYRAĞIMIZLA GÖKYÜZÜNDE UÇACAĞIM"

Çok heyecanlı olduğunu dile getiren Alsan, "Güzel ülkemi havadan göreceğim. Uçmayı hayal ediyordum. Kıyafetimde de Türk bayrağı var. Bayrağımızla gökyüzünde uçacağım" dedi.

Daha sonra planöre binen ve yaklaşık 3 dakika gökyüzünde gezdirilen Alsan, "İlk önce korktum ama sonra korkum geçti. Çok güzel ve zevkliydi, hayallerim gerçek oldu. Yukarıdan her şey küçük gözüküyor. Çok mutluyum, bütün arkadaşlarımın bu duyguyu yaşamasını istiyorum" ifadelerini kullandı.

Beren Nafi Alsan'ın uçma hayali THK'da gerçeğe dönüştü

THK TESİSLERİNDE EĞİTİM VERİLECEK

THK Basın Yayın Halkla İlişkiler Tanıtım Müdürü İsmail Çanak ise olayı duyduklarında THK Genel Müdürü Vacit Öktem'in kendilerine talimat verdiğini anımsattı.

Yaptıkları araştırma sonucunda Beren'in uçmayı çok istediğini öğrendiklerini belirten Çanak, şunları kaydetti:

" THK olarak böyle güzel bir projeye imza atmaktan çok mutlu olduk. Beren, planörle uçma şansını yakaladı. Güzel ülkemizi gökyüzünden gördü. Onun mutluluğu bizi de mutlu etti. Beren ne zaman isterse, istediği hava aracıyla burada uçabilir. Ayrıca THK Üniversitesi'ni kazanması halinde kendisine burs imkanı vereceğiz. Belki ilerleyen dönemde hayatını pilot olarak sürdürmesine imkan sağlayacağız. Beren, uygun olan yaşa geldiği zaman da THK İnönü Tesisleri'nde eğitimlere başlayabilecek bunun altyapısını yaptık."

Beren Nafi Alsan'ın uçma hayali THK'da gerçeğe dönüştü

Beren Nafi Alsan'ın uçma hayali THK'da gerçeğe dönüştü


Yolda gördüğü Türk bayrağını öpen Eskişehirli çocuk VİDEO

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)