Berhan Şimşek istifa ediyor - Video izle

Berhan Şimşek istifa ediyor - Video izle

ENSONHABER.com/ÖZEL Kemal Kılıçdaroğlu'nun Genel Başkanlığa seçilmesi ile birlikte ortaya çıkan krizlerden biri de CHP İstanbul İl Başkanlığı idi.

TEKİN-ŞİMŞEK KRİZİ

Gürsel Tekin'in MYK'ya girmesi ve daha sonraki süreçte Genel Başkan Yardımcısı olması ile büyüyen kriz, CHP'nin olağanüstü kurultaya gitmesi ile sonuçlanmıştı. Kurultay sürecinde Önder Sav'ı destekleyen Berhan Şimşek ile Gürsel Tekin arasındaki kriz kulislerde konuşuluyordu. Bu krizi çözmek isteyen CHP ise geçen gün aldığı karar ile bu sonuca ulaşmış gözüküyor. MYK toplantısından sonra yapılan ''2011 genel seçimlerinde aday olacak il ve ilçe başkanlarının 10 Ocak 2011'e kadar istifa etmeleri gerek'' açıklaması sonucu gözler Şimşek'e çevrildi.

10 OCAK'TA BIRAKIYOR

Berhan Şimşek CNN TÜRK'te Cüneyt Özdemir'in canlı yayında konuğu oldu. Özdemir'in ince bir dokundurması ile Şimşek'ten beklen açıklama geldi. Özdemir ''Koltuk sağlamda mı?'' diye sorunca Şimşek gülerek yanıtladı ve 10 Ocak'ta görevden ayrılacağını belirtti. Bu iyi bir haber diyen Özdemir'e ''Ne oldu siz aday mısınız yoksa?'' şeklinde gülüşerek konuyu kapatmaya çalıştı.

İşte Berhan Şimşek'in o açıklaması...