Berkay Şahin: Aylık gelirim 1000 TL
ensonhaber.com

Arda Turan ve Berkay Şahin'in, hakim karşısında ifadeleri sona erdi. Mahkemeden detaylar ortaya çıkmaya başladı.

İLK KARAR

İstanbul Adalet Sarayı'ndaki İstanbul 41. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, Arda Turan'ın avukatları, duruşmanın içeriğinin yasaklanması talebinde bulundu. Berkay Şahin ve eşi Özlem Şahin ise bu talebin reddini talep etti. Mahkeme Arda Turan'ın talebini reddederek, savunmasını sordu.

Berkay Şahin: Aylık gelirim 1000 TL

BERKAY'IN AYLIK GELİRİ ŞAŞIRTTI

Olayın ardından ilk kez hakim karşısında yüz yüze gelen tarafların, kimlik tespitinin yapılmasının ardından duruşma başladı. Yasa gereği aylık gelirleri sorulan Turan, "Profesyonel sporcuyum. Aylık gelirim 300 bin euro" derken Berkay,"Şarkıcıyım aylık gelirim bin lira." dedi.

Şarkıcı Berkay'dan bin TL aylık gelir açıklaması ViDEO

Berkay Şahin: Aylık gelirim 1000 TL

KONSER BAŞINA 70 BİN TL ALDIĞI SÖYLENMİŞTİ

Bu arada aylık gelirinin bin lira olduğunu söyleyen şarkıcı Berkay'ın, konser başına 70 bin TL aldığı söylenmişti. Öyle ki burnu kırıldıktan sonra Berkay'ın zararının, yaklaşık 1 milyon TL olduğu da yine verilen ifadeler arasındaydı. Hatta, Berkay'ın ardından konser anlaşmalarından kâr payı alan menajerlik şirketi de Arda'ya tazminat davası açmak için düğmeye basmıştı.

Berkay Şahin: Aylık gelirim 1000 TL

TİMSAH DERİSİ ÇANTAYLA GELDİ

Mahkeme devam ederken Berkay Şahin'in eşi Özlem Şahin'in kolundaki timsah derisi çanta ise dikkatlerden kaçmadı. Özlem Şahin'in kolundaki çantanın, uçuk bir fiyatı olduğu söyleniyor.

Berkay Şahin: Aylık gelirim 1000 TL

"SAMİMİYET İÇİN SİLAHLA GİTTİM"

İkilinin savunması sona erdi. Mahkemede dikkat çeken başka bir ayrıntı ise Arda Turan'a yöneltilen soru oldu. Arda Turan, “Hastaneye bir çiçek yerine neden silahla gittiniz?” sorusuna şu şekilde cevap verdi:

"Silahla gitmem doğru değildi. Sabah saat 05.00'di. Samimiyeti göstermek için öyle yaptım, aile hassas bir konu benim için."

Berkay Şahin: Aylık gelirim 1000 TL

DURUŞMADAN DETAYLAR

Mahkeme heyetine konuşan Berkay savunmasında, "Arda Turan hatasını kabul edecek özür dileyecek. Kendisi yeni baba oldu, ben çocuğundan bir saat bile ayrı kalmasını istemem." dedi.

"BAYRAMPAŞALIYIM BANA BİR ŞEY OLMAZ"

"Yaptığı terbiyesizliği kabul edecek" ifadelerini kullanan Berkay, Arda'nın hastaneye geldiğinde merminin silahının ağzında olduğunu ve Arda'nın 'Ben Bayrampaşalıyım bana bir şey olmaz' dediğini söyledi.

"SİLAHI EVDEN ALMADIM, ARABADAYDI"

Berkay Şahin'in avukatı Arda Turan'a "Bir çiçek yerine neden silahla gittiniz?" diye sordu. Arda Turan ise "Haklısınız. Silahla gitmem doğru değildi. Sabah saat 05.00'dı. Samimiyeti göstermek için öyle yaptım aile hassas bir konu benim için. Silahı evden almadım, arabadaydı. Özel bir çaba yoktu, silahı almak için." diye cevap verdi.

ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİSİ ÜZERİNDE GÖSTERDİ

Bu arada Berkay, olay gecesi Arda Turan'ın ensesini nasıl tuttuğunu özel güvenlik görevlisi üzerinde gösterdi.

"ÖZLEM'E SÖYLEMEDİM"

Arda Turan ise "Hiçbir suçlamayı kabul etmiyorum. Berkay'ın eşi ve ailesiyle ilgili böyle bir şeyin içinde olmadım. Konuşma sırasında Berkay bana 'y...' dedi şikayetçiyim. Davaya konu sözleri Özlem'e söylemedim." dedi.

"NEDEN BÖYLE BİR İFTİRA ATSIN?"

Bunun üzerine Berkay Şahin'in avukatı, "Özlem hanımı tanımadığınız söylediniz. Sizce neden böyle bir iftira atsın?" diye sordu. Arda Turan söz alarak, "Başkalarının hayatları nasıl ilerler ben bilemem. Onun cevabı müvekkillerinize sorun." dedi.

"ALLAH'IN HUZURUNDA HERKES HESAP VERECEK"

Özlem Şahin de "Olay gecesi Arda Turan, 'Çok güzelsin. Evli olmasaydın seni kaçırmazdım' dedi . Arda Turan alkollüydü. Oradan uzaklaştım. Ben kimseye iftira atmadım. Benim bir çocuğum var, biri de karnımda. Allah'ın huzurunda herkes hesap verecek, şikayetçiyim." ifadesini kullandı.

"BERKAY'IN KORUMALARINA ARDA'YA, ‘SIKIN' DEDİĞİNİ DUYDUM"

Turan ifadesinin devamında "Gittiğimiz mekan küçük bir yerdi. Tuvalete gitmek isteseniz, en az 4-5 kişiye çarparak gidersiniz. O gün ben de Özlem Hanım’a çarptım ve özür diledim. Sonra Berkay gelip ensemden tutup ‘seninle konuşmamız lazım' dedi. Berkay'ın ısrarı üzerine arbede yaşandı. Dışarıda Berkay'ın korumalarına Arda'ya, ‘sıkın' dediğini duydum. Eve gittiğimde olayın Berkay'ın eşiyle alakalı olduğunu öğrendim. Hastaneye gidip, durumun yanlış anlaşılma olduğunu anlatmak istedim. Rahmetli dedemden kalma silahım yanımdaydı. Ona uzatıp, ‘Bana inanmıyorsan istediğini yap' dedim. O da silahı alıp koltuğa attı. Silahı koltuktan almak isterken patladı. Suçlamaları kabul etmiyorum." ifadelerini kullandı.

BERKAY'IN AĞZINDAN HASTANEDE YAŞANANLAR

Berkay hastanede yaşananları da mahkemede şu sözlerle dile getirdi:

“Arda silahı çıkardı. Benim böyle bir şey yaptığıma inanıyorsan al sık dedi. Yan tarafa bıraktı. Sonra silahı alıp elinde sallayarak, atar yaptı. Ben de silahı elinden alıp s… git burdan dedim. Yavşak da dedim. Doğrudur. 'Eğer özür dilemek istiyorsan yarın eşini alıp bize kahvaltıya gelirsin' dedim. Sadece o lanetli gecenin bitmesini istiyordum. Benim ona yavşak dememle kasıtlı olarak yere ateş etti. Yine aynı konuşmalar devam etti. Özlem'i aradım ‘Arda özür dilemek istiyor’ dedim. Özlem, ‘eşimin burnunu kırdı' diyerek konuşmak istemedi. O gittikten sonra şikayetçi olmak için değil, rezillik çıkmasın diye boş kovan aradık. Ama bulamadık. Ameliyattan sonra Arda'nın tanıdıkları beni arayıp, 'şikayetçi olmayacaksın değil mi?' dediler. Şikayetçi olmayacaktım. Ama eşim 'bir kitap çıkarıyor, o nedenle reklamını yapıyor' diye söylenti yaydılar. Arda ve eşi bunu yaptı. Ben de şikayetçi olmaya karar verdim.”

"ÖZÜR DİLERSE..."

Berkay, "Yaptığını kabul edip özür dilerse, tüm davalarımdan vazgeçeceğim. Yapması gereken tek şey özür dilemek." diye konuştu.

"KONU YARGIDA"

Dava 19 Haziran'a ertelendi. Duruşma sonrası adliyeden ayrılan Arda Turan, "Konu zaten yargıda, çok fazla söylecek şey yok." dedi.

HAPİS İSTEMLERİ

İddianamede, Arda Turan hakkında "cinsel taciz""kasten yaralama""korku, kaygı veya panik yaratabilecek tarzda silahla ateş etme""ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma" suçlarından 3 yıl 3 aydan, 12 yıl 6 aya kadar hapis cezası isteniyor. Berkay Şahin hakkında ise "hakaret" suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Berkay Şahin: Aylık gelirim 1000 TL

OLAY

Futbolcu Arda Turan ile Berkay, geçtiğimiz yıl Emirgan'daki bir gece kulübünde kavga etmiş, iddialara göre; Arda Turan, Berkay'ın eşi Özlem Şahin'e tacizde bulunmuştu. Yaşanan arbede sırasında Berkay'ın burnunun kırıldığı, sonrasında Berkay'ın yattığı hastaneye silahla giden Turan'ın görüntüleri de ortaya çıkmıştı. Gelişmelerin ardından Turan'a; taciz, kasten yaralama, silahla ateş etme, ruhsatsız silah bulundurma suçlarından dava açıldı.

Arda Turan ve Berkay kavgasının hastane görüntüleri