Bermuda Şeytan Üçgeni'nde kaybolan gemi bulundu iddiası
Ajanslar

gemi

Tarih boyunca çok sayıda geminin, teknenin ve uçağın kaybolduğu Bermuda Şeytan Üçgeni'ne dair çarpıcı haberlere bir yenisi eklendi. İnternette birçok yabancı blog, Küba sahil güvenlik ekiplerinin 16 Mayıs tarihinde, Bermuda Şeytan Üçgeni'nde, başıboş halde dolaşan büyük bir yük gemisine müdahale ettiğini aktardı.

GEMİ TAMAMEN TERK EDİLMİŞ

İddialara göre sahil güvenlik ekipleri, Küba karasularına giren gemiyle irtibat kurmaya çalıştı. Fakat gemiden hiçbir cevap alınamadı. Ekipler güverteye çıkınca, geminin tamamen terk edilmiş olduğunu gördü. İnternet kullanıcıları hayalet geminin bundan tam 90 yıl önce kaybolan SS Cotapix adlı kömür yüklü gemi olduğunu öne sürdü.

Bermuda Şeytan Üçgeni'nde kaybolan gemi bulundu iddiası

NOTLAR ANİDEN KESİLİYOR

Haberlere göre sahil güvenlik polisleri, kaptanın seyir defterini bulmayı başardı. Kübalı uzman Rodolfo Salvador Cruz'un '1 Aralık 1925 günü, kaptanın notları aniden kesiliyor. Notların son bulduğu tarihe kadar herhangi bir anormallik söz konusu değil' ifadelerine yer verildi.

Aynı bloglarda Kübalı yetkililerin "Bu gibi olayların gizemini çözmek zorundayız. Bu tür kazalar tekrar ederse, ekonomimiz büyük zarar görür" açıklamaları yaptıkları iddia edildi. Ancak Kübalı yetkililerden resmi açıklama yapılmadı. Uzmanlar iddianın gerçek dışı olabileceğine dikkat çekti.

2 BİN 340 TON KÖMÜR TAŞIYORDU

Resmi kayıtlara göre SS Cotopaxi adlı gemi ABD'nin Güney Carolina limanından 29 Kasım 1925'te demir aldı. Kaptan W. J. Meyer komutasında 32 mürettebatla yola çıkan gemi 2 bin 340 ton kömür taşıyordu. 77 metre uzunluğunda ve saatte 17.6 kilometre hız yapabilme kapasitesindeki gemiden 1 Aralık 1925'te acil durum çağrısı alındı.

BERMUDA ŞEYTAN ÜÇGENİ'NDE KAYBOLMUŞTU

Battığı söylenen geminin enkazı bugüne dek bulunamadı. Geminin acil durum çağrısı gönderdiği yer, tam olarak Bermuda Şeytan Üçgeni olarak bilinen sulardı. ABD'nin Miami sahilleri, Porto Rico adasının San Juan bölgesi ve Bermuda adası arasında kalan Pasifik Okyanusu suları, yıllardır gizemli kazalarla anılıyor.

GİZEMLİ ÜÇGENDE KAYIPLAR BULUNAMAMIŞTI

ABD donanma tarihinde yaşanan en yüksek kayıplı kaza bu sularda gerçekleşmişti. USS Cyclops adlı gemi, 4 Mart 1918'de 306 mürettebatıyla ardında tek bir iz bırakmadan bu bölgede kaybolmuştu. 28 Aralık 1948'de 32 yolcu taşıyan Douglas DC-3 tipi bir uçak yine bu bölgede kaybolmuş, uçağın akıbeti hakkında net bir bilgiye ulaşılamamıştı. Yıllar boyunca Bermuda Şeytan Üçgeni'nde meydana gelen kazalar doğaüstü güçlere, uzaylılara ve açıklanamayan şanssızlıklara yoruldu. Bilim insanları ise bu kazalarla Gulf Stream akıntısının, manyetik alanların, düşük hava basıncının ya da deniz altındaki doğalgaz kaynaklarının bağlantısını kurmaya çalıştı.

Kübalı uzman Rodolfo Salvador Cruz "1 Aralık 1925 günü, kaptanın notları aniden kesiliyor. Notların son bulduğu tarihe kadar bir anormallik söz konusu değil" diye konuştu.