Bernard Malamud, yazdığı ilk kitap Sihirli Fıçı ile Türkçede
Özel İçerik

Sihirli Fıçı

İlk gençlik yıllarını Büyük Buhran döneminde geçiren Bernard Malamud, Yahudi olarak yetiştirilse de kendini agnostik hümanist olarak tanımladı. Yazdığı 8 roman ve 4 öyküde Amerika’daki göçmenlerin yaşadıkları umutsuzluk ve yoksulluklarına rağmen hayallerine ulaşmak için verdikleri çabayı anlattı.

Yayımlandığı günden bu yana Amerikan öykücülüğünün klasik eserleri arasında yer alan Sihirli Fıçı, 1959’da, Amerikan Ulusal Kitap Ödülü’ne layık görüldü. Şimdi ise, ilk kez Türkçede!

Bernard Malamud, yazdığı ilk kitap Sihirli Fıçı ile Türkçede

(Bernard Malamud)

SİHİRLİ FIÇI

Kitapta yer alan on üç öykü, yoksul şehir arka planında, asla gerçekleşmeyen hayallerle şekillenen alelade hayatları anlatıyor. Malamud, zaman zaman şefkatli, zaman zaman derin metaforlarla bezeli, daima mizahi bir yanı olan ve insanlığa dair endişesinin hissedildiği üslubuyla, hayatı çileden ibaret insanların gündelik mücadelelerini şaşırtıcı bir şiirselliğe dönüştürüyor.

Sihirli Fıçı, New York ve İtalya’nın kasvetli ve yoksul köşelerindeki tekinsiz manzaraları resmederken, göçmen ve mültecilerin, ayakkabıcı ve pazarlamacıların, turistlerin ve kiracıların, çöpçatanların ve küçük hırsızların, meleklerin ve hahamların hikâyelerini anlatıyor…

New York işçi sınıfının dünyasında, savaş, sefalet ve baskıyla şekillenmiş, dayanışmanın ancak sürpriz olabildiği bir düzende haşin bir varoluşa indirgenmiş; ama umut etmekten vazgeçemeyen, zaman zaman da İtalya’nın muhteşem manzaralarına tezat, beklenmedik bir yabancı düşmanlığına rağmen hayallerine sıkı sıkıya tutunan karakterleriyle Sihirli Fıçı, rüya ile kâbusu, trajedi ve mizahı, gerçekçilik ile dışavurumculuğu harmanlıyor…

Bernard Malamud, yazdığı ilk kitap Sihirli Fıçı ile Türkçede

Bernard Malamud

Sihirli Fıçı

Çev.: Seda Çıngay Mellor

Kafka Kitap

S.: 216

Kitabı satın almak için tıklayınız: idefix

*

Instagram: biyografivekitap