Beşiktaş Gençlerbirliği'ni deplasmanda yendi

Beşiktaş Gençlerbirliği'ni deplasmanda yendi

Spor Toto Süper Lig'de 2. yarının ilk maçında G.Birliği'ne konuk olan Kara Kartal, zorlu maçtan 2-0 galip ayrıldı.

Şampiyonluk yolundaki rakipleri F.Bahçe ve G.Saray'ın kazandığı haftayı kayıpsız geçmez isteyen Kartal, başkentte Demba Ba ve Olcay'la kanatlandı.

Maça tutuk başlayan Beşiktaş, ilk yarıda oyun kurmakta zorlandı. Özellikle orta alanda organize olmakta zorlanan siyah beyazlılar, Gökhan Töre Olvay ve Demba Ba'nın orta sahada aldığı toplarla gole gitmek istese de ilk yarıda istediği pozisyonları yakalayamadı. Gençlerbirliği ise genç golcüsü Berat Tosun'la öne geçme şansı aradı.

Gençlerbirliği-Beşiktaş maçından kareler

DEMBA BA'DAN NEFİS GOL

Golsüz eşitlikle geçilen ilk yarının ardından 2. yarıda Demba Ba fırtınası vardı. Devrenin henüz ilk dakikalarında gole yaklaşan yıldız oyuncu, ilerleyen dakikalarda etkisini iyice arttırdı. Dakikalar 69'u gösterirken kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Demba Ba, çok klas bir golle Beşiktaş'ı 1-0 öne geçirdi.

Beşiktaş Gençlerbirliği'ni deplasmanda yendi

OLCAY FARKI 2'YE ÇIKARDI

77. dakikada bu kez sahneye Olcay Şahan çıktı ve Serdar Kurtuluş'un sağdan güzel ortasını asiste çevirerek skoru 2-0'a getirdi.

Kalan dakikalarda oyunu rölantiye alan Beşiktaş, maçı da bu skorla kazanmasını bildi.

Bu sonula 38 puana yükselen Beşiktaş, lider Fenerbahçe'nin 1 puan gerisinde haftayı 2. sırada kapattı. G.Birliği ise 22 puanla 10. sırada yer aldı.

Karşılaşmanın ayrıntıları için tıklayınız...