Beşiktaş hisseleri, Liverpool zaferini kutluyor
AA

BEŞİKTAŞ

Borsa İstanbul'da işleme gören Beşiktaş Futbol Yatırımları AŞ payları, güne futbol takımının dün akşam elde ettiği zaferin etkisiyle yüzde 9,5 yükselişle başladı.

Beşiktaş, dün akşam 1-0 yenildikleri maçın rövanşında Liverpool'u penaltılarla eleyerek, UEFA Avrupa Ligi'nde son 16 turuna kaldı ve elemeli maçlarda Liverpool'u saf dışı bırakan ilk Türk takımı oldu. Maçın normal ve uzatma sürelerini Tolgay Arslan'ın golüyle 1-0 önde kapayan siyah-beyazlılar, penaltılarda rakibine 5-4 üstünlük sağlayarak, tur atlamayı başardı.

TURUN BEŞİKTAŞ'A EKONOMİK GETİRİSİ

Beşiktaş'ın payları UEFA Avrupa Ligi'nde atlanan turun ekonomik getirisinin pozitif etkisi ile güne yüzde 9,5 yükselişle 2,65 liradan başladıktan sonra şu dakikalarda yüzde 5 artışla 2,55 seviyelerinde dengelendi.

PİYASA DEĞERİNDE 17 MİLYON ARTIŞ

Beşiktaş Futbol Yatırımları AŞ'nin toplam piyasa değeri cari pay değeri ile 595,2 milyon liradan  612 milyon liraya çıktı.

STAD GELİRLERİ

Beşiktaş'ın Liverpool maçından elde ettiği ekonomik gelire stad gelirlerini de ekledi. Beşiktaş, Liverpool maçında kendisini yalnız bırakmayan 70 bin taraftarın biletinden 5 milyon elde etti.

AVRUPA LİGİ GELİRLERİ

Beşiktaş'ın gelirleri bunlarla sınırlı kalmadı. Avrupa Ligi'nde mücadele eden takımların galibiyet için aldığı 200 bin avro, tur atlamaları 200 bin avro ve son 16'ya kalanlar için aldığı 350 avroyu da kasasına koyan Beşiktaş önemli bir gelir elde etti.

TEK MAÇTAN 24 MİLYON

Tüm gelirler toplanınca Beşiktaş'ın kasasına  Liverpool maçından sonra 24 milyon lira girdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)