Beşiktaş Şampiyonlar Ligi'ne veda etti

Şampiyonlar Ligi Play Off Turu ilk maçında hakeme itiraz ettiği için hakem tarafından tribüne gönderilen ve ardından 1 maçlık cezası nedeniyle takımının başında sahaya çıkamayan Slaven Bilic'ten yoksun Beşiktaş, 0-0'ın rövanşında Emirates Stadı'na tur biletini almak için çıktı.

Karşılaşmanın ilk dakikalarında Arsenal'in baskısı ciddi şekilde hissedildi. Ancak Kartal, direndi ve gol yemedi. İlk yarıda temsilcimiz az sayıda gol fırsatı da yakaladı ama değerlendiremedi.

Beşiktaş Şampiyonlar Ligi'ne veda etti

TEK GOL ALEXİS'TEN

Herkes soyunma odasına golsüz eşitlikle gidileceğini düşünürken 45. dakikada gelişen Arsenal atağında Alexis Sanchez topu ağlara gönderdi ve Arsenal 1-0 öne geçti.

Kara Kartal, ikinci yarıya daha iyi başladı. Seyircisinin önünde baskılı oynaması beklenen Arsenal'e istediği alanı vermeyen Beşiktaş, kendisine tur biletini getirecek beraberlik golü için rakip kaleye yüklendi. Arsenal'in hızlı ataklarını savunmayı başaran temsilcimiz, rakip kalede çok sayıda tehlike yarattı ama beklediğimiz gol bir türlü gelmedi. 75. dakikada Arsenal'in başarılı defans oyuncusu Debuchy, ikinci sarı kartı görerek kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Beşiktaş, bu dakikadan sonra baskıyı iyiden iyiye artırdı.

Üst üste pozisyonlar yakalayan Siyah-Beyazlılar topu filelere gönderemedi, adeta saç baş yoldurttu. Son dakikaya kadar umutlarımızı sürdürdük ama maçtaki tek gol Arsenal'den geldi.

UEFA AVRUPA LİGİ'NDE DEVAM EDECEK

İngilizler yoluna Şampiyonlar Ligi'nde, temsilcimiz Beşiktaş ise UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek.