Beşiktaş uzaktan takibe devam ediyor

Beşiktaş uzaktan takibe devam ediyor

Karşılaşmayı, Beşiktaş'ın seyircisiz oynama cezası nedeniyle sadece kadınlar ile 12 yaş ve altı çocuklar izledi. Mücadeleyi az sayıda taraftar tribünlerden takip ederken, Akhisar Belediyesporlu taraftarlar da kendilerine ayrılan bölümden takımlarına destek verdi. Bu arada yeni bir cezanın gelmemesi adına karşılaşma öncesi kötü tezahürat konusunda sık sık anons yapıldı.

Haftaya 2. sırada giren Galatasaray'ın evinde Kayserispor karşısında aldığı şok yenilgi, Beşiktaş'ı Akhisar maçına daha da iyi motive etmişti. Kara Kartallar maça deyim yerindeyse fırtına gibi başladı. Maça büyük bir kararlılıkla giren siyah beyazlılar önce Veli, ardından da Mustafa Pektemek'in golleriyle daha 8. dakikada 2 farklı üstünlüğü yakaladı.

KARTAL MAÇA HIZLI BAŞLADI

Daha 2. dakikada Akhisar Belediyesporlu Emrah Eren'in kendi yarı sahasında uzaklaştıramadığı topu önünde bulan Veli Kavlak, uzun mesafeden çok güzel ve sert bir şutla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. Beşiktaş, maçın hemen başında gelen bu golle 1-0 öne geçti. Maça adeta 1-0 önde başlayan Beşiktaş, farkı 2'ye çıkarmak için de fazla zaman kaybetmedi.

8. dakikada Franco'nun uzun pasında sol kanatta topla buluşan Motta, ceza sahası içerisine isabetli ortaladı. Çok iyi yükselen Mustafa Pektemek'in altıpas içerisinde yaptığı kafa vuruşunda, top ikinci kez Akhisar Belediyespor ağlarına gitti ve Beşiktaş 2-0'lık üstünlüğü yakaladı. Skorda üstünlüğü çabuk yakalayan siyah beyazlılar, oyundaki üstünlüğünü de elinde tuttu sonraki dakikalarda... Akhisar'ın iyi pres yapamaması ve sağlam mücadele göstermemesi de Beşiktaş'ın üstünlüğü elinde tutmasını kolaylaştırıyordu.

OYUNUN KONTROLÜNÜ HİÇ BIRAKMADI

26. dakikada siyah beyazlılar 3. gole yaklaştı. Olcay Şahan'ın Beşiktaş yarı sahasından gönderdiği uzun pas, Akhisar Belediyesporlu Serkan Yalçın'dan sekti. Topu önünde bulan Holosko'nun yaptığı sert vuruşta, kaleci Emrah Tuncel son anda parmaklarının ucuyla meşin yuvarlağı kornere çeldi. Dakikalar 35'i gösterirken ise Akhisar Belediyespor ilk tehlikeli atağını geliştirdi. Sağ kanatta topla buluşan Ahmet Cebe'nin ceza sahası içine ortasında, Kenan Özer altıpas içerisinde ayağına gelen topa çok kötü vurarak mutlak gol pozisyonundan yararlanamadı.

40. dakikada Oğuzhan Özyakup'un sağ taraftan ceza sahasına gönderdiği topa, Mustafa Pektemek'ten önce Akhisar Belediyespor savunması müdahale etti ve Beşiktaş önemli bir fırsattan yararlanamadı. 45. dakikada Akhisar Belediyesporlu Ahmet Cebe'nin sağ kanattan ceza sahası içerisine yaptığı ortada top Beşiktaş savunmasından sekti fakat kaleci Tolga Zengin, meşin yuvarlağı kontrol etmeyi başardı.

Ve karşılaşmanın ilk yarısını Beşiktaş 2-0 önde tamamladı.

İkinci yarıya dair ilk notlar yapılan oyuncu değişiklikleri oldu. Öncelikle konuk ekip ikinci yarıya 2 değişiklik ile başladı. Mehmet Akyüz'ün yerine Bruno Mezenga, Ahmet Cebe'nin yerine de Wato Kuate oyuna dahil oldu. Beşiktaş ise ilk oyuncu değişikliğine mecburen gitti ve 53. dakikada sakatlık geçiren Ersan Gülüm'ün yerine Jermaine Jones sahaya girdi.

ATİBA İLK KEZ

Bu değişikliği 55. dakikada Serkan Yalçın'ın yerine Uğur Demirok'un girmesi izledi. 61. dakikada ise Beşiktaş yine bir mecburi değişikliğe gitti ve 11. dakikada hava topu mücadelesinde başı yarılan ama sargılara rağmen kanaması bir türlü durmayan Mustafa Pektemek yerini Hugo Almeida'ya bıraktı. Bu değişikliklerin ardından Necip stopere, Atiba da sağ beke geçerken Jones da orta sahada görev aldı. Akhisar Belediyespor'a değişiklikler yaramıştı. Akigolar farkı 1'e indirmek için niyetli ama son derece etkisizdi... Diğer yanda da Beşiktaş'ın ligin ilk yarısında oynanan maçtaki hataları tekrarlamaya niyeti yoktu...

Ayrıca Akhisar'ın o günkü gibi 14 dakikada üç gol bulmasını sağlayacak gücü ve Bilal gibi bir lideri sahada değildi. Pozisyonsuz geçen ikinci yarıda gole ilk yaklaşan yine Beşiktaş oldu. 64. dakikada sol kanatta topla buluşan Oğuzhan Özyakup savunma arkasına iyi koşu yapan Olcay Şahan'a pasını verdi. Olcay Şahan sağ çaprazda boş durumdaki arkadaşı Holosko'yu gördü. Ama Slovak oyuncunun şutu autla sonuçlandı.

BEŞİKTAŞ İKİNCİ SIRAYA YÜKSELDİ

69. dakika ise hem Beşiktaş'ın 3. golüne hem de Atiba Hutchinson'ın siftahına sahne oldu. Kazanılan köşe vuruşunda Oğuzhan Özyakup ortasına Necip Uysal kafayı vurdu ama top Sonko'dan geri geldi. Topu iyi takip eden Atiba Hutchinson dönerek güzel vuruşunda Beşiktaş kariyerindeki ilk golünü kaydetti: 3-0 Skorun kopmasıyla iyice rölantiye giren maçta Beşiktaş 84'te Merter Yüce'den topu çalan Oğuzhan Özyakup'un kaleciye takılan şık bir vuruşu, 86. dakikada ise Jermaine Jones'un savunmadan dönen şutu ile başarısız gol girişimlerinde bulundu.

Kalan dakikalarda da gol olmayınca siyah beyazlılar, Akhisar'ı 3-0 yenerek 3 puanı hanesine yazdırdı. Beşiktaşy bu sonuçla puanını 50'ye yükselterek Galatasaray'ı geçti ve yeniden 2. sıraya yükseldi.

Karşılaşmanın ayrıntıları için tıklayınız...

Beşiktaş - Akhisar Belediyespor maçından kareler

Slaven Bilic: Rakibe nefes aldırmadık - izle