Beşiktaş'ın rakiplerini tanıyalım

Beşiktaş'ın rakiplerini tanıyalım

Spor Toto Süper Lig'in son şampiyonu Beşiktaş'ınŞampiyonlar Ligi'ndeki rakipleri belli oldu.

Siyah-Beyazlılar, B Grubu'nda Benfica, Napoli ve Dynamo Kiev ile eşleşti.

Beşiktaş'ın rakiplerini tanıyalım:

DİNAMO KiEV KARAMBOLÜ UNUTULMUYOR

Ukrayna'nın önde gelen kulüplerinden Dinamo Kiev, Ukrayna Premier Ligi'nde geçtiğimiz sezonu 70 puanla en yakınındaki rakibi Shakhtar Donetsk'in 7 puan üzerinde şampiyon tamamladı.

2015-16 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde de mücadele eden Kiev ekibi, 2. tura kadar yükselmiş, bu turda Manchester City'ye yenilerek elenmişti.

Maçlarını 70 bin kapasiteli NSK Olympiyskiy Stadı'nda oynayan Dinamo Kiev'i, Ukraynalı Teknik Direktör Sergiy Rebrov çalıştırıyor.

Öte yandan Dinamo Kiev denilince akla gelen en önemli konu 2011 yılında yaşanan efsane karambol.

Hatırlanacağı üzere 03.11.2011 tarihinde oynanan Beşiktaş-Dinamo Kiev maçı siyah-beyazlıların 1-0'lık üstünlüğüyle sona ermiş, mücadelenin son dakikalarında Beşiktaş kalesinde yaşanan karambol yıllarca konuşulmuştu.

Efsane karambolü hatırlayalım:

Dinamo Kiev son dakika karambolü - İZLE

SERİE A'YI 2. BİTİREN NAPOLİ

İtalyan futbolunun köklü kulüplerinden Napoli, geçtiğimiz sezon Serie A'yı 91 puanla şampiyon olan Juventus'un gerisinde 82 puanla ikinci sırada tamamlamıştı.

Geçtiğimiz sezonda UEFA Avrupa Ligi'nde de mücadele eden Maviler, 2. tur'a kadar yükselebilmiş, bu turda Villarreal'e elenmişti.

Maçlarını 78 bin kişilik San Paolo Stadı'nda oynayan Napoli'yi İtalyan teknik adam Maurizio Sarri çalıştırıyor.

TALİSCA BENFICA'YA KARŞI

Portekiz Premier Ligi ekiplerinden Benfica, Portekiz'de geçtiğimiz sezonu 88 puanla 86 puanı bulunan Sporting Lizbon'un üzerinde şampiyon tamamladı.

Teknik Direktör Rui Vitoria'nın çalıştırdığı Portekiz temsilcisi 2015-16 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale kadar yükselmiş, çeyrek finalin ilk karşılaşmasında Bayern Münih'e deplasmanda 1-0 yenilen ve evinde ise 2-2 berabere kalarak turnuvadan elenmişti.

Beşiktaş'ın bu sezon kiralık olarak kadrosuna kattığı Talisca, Benfica'yı oldukça yakından tanıyor. 22 yaşındaki futbolcu 2014 yılından bu yana Benfica forması giyiyordu.

Maçlarını 65 bin kapasiteli Estadio da Luz'da oynayan Benfica'nın kadrosunun piyasa değerinin 150 milyon Euro olduğu tahmin ediliyor.