Beşir Atalay: Aile hayatımla ilgili cd'ye ulaştım

Beşir Atalay: Aile hayatımla ilgili cd'ye ulaştım

Beşir Atalay, Kanal 24'te yayınlanan Siyaset 24 programında gündemi değerlendirdi.

İşte Atalay'ın açıklamalarından satır başları..

"İSLAMDA İFTİRA ATAMAZSINIZ, YALAN SÖYLEYEMEZSİNİZ"

"Bizim insanımız yardımseverdir. Birisi gelir Kuran kursu için yardım ister, yurt için ister ve buna yardım eder. Anadolu'da esnafımız böyledir. O güzel insanları asla bu genellemelerin içine katmamak lazım. Ondan çok çekiniriz. Bizim yöntemimiz herkesi kazanmak. O manada parti olarak büyük bir çabamız vardır. Fakat, son zamanlarda gelişmelere baktığınızda, söylemlere baktığınızda, gazete ve TV yayınlarına baktığınızda bunlar gerekçesini, sebebini çok isabetli açıklayamayabiliriz. Ama bir dini hareketin ötesine giden, siyaset hedefleyen bir yapı burada görüyoruz. İslam'da usûl ve esas çok önemlidir. Usûl de İslami olmak durumunda. İslami çalışmalarda başkaları yapıyor diye siz iftira atamazsınız, yalan söyleyemezsiniz, takiye yapamazsınız, İslami olmayan yöntemleri kullanamazsınız. Hedefiniz İslami olsa bile. Tabi burada dinlemeler falan insanların kafasında çok karmaşık şeyler oluşturdu. İslami bir çalışma bunları nasıl içine dahil eder gibi."

"AİLE HAYATIMLA İLGİLİ CD'YE ULAŞTIM"

"Ailemin içine kadar dinlemeler oldu. Aile hayatımla ilgili cd'ye bir yerlerden ulaştım. Bana karşı bir şantaj için kullanılmadı ama başkasına verildi."

Beşir Atalay: Aile hayatımla ilgili cd'ye ulaştım - izle

"DİNLEME PROSEDÜRÜNÜ DEĞİŞTİRİYORUZ"

"Dinleme konusunu tekrar ele aldık. Yargı kararını bile çok zor olan bir dinleme prosedürü getiriyoruz. Çok özel şartlarda, çok somut delillere dayalı, yani güçlü, somut deliller olacak, şüphe değil. Mevut yasada şüphe diyor, biz onlara delil diyoruz. Suç işlediğine dair çok kuvvetli deliller varsa ve başka şekilde onları tespit edemiyorsanız, çok zorunlu halde ancak başvurulabilecek. Toplumu dinleme endişesinden, korkulardan kurtarmak zorundayız. Ve bu konuda ileri adımlar atacağız."