Beşir Atalay Denktaş da Derviş Eroğlu da dinsizdi dedi mi

Beşir Atalay Denktaş da Derviş Eroğlu da dinsizdi dedi mi

Resmi bir ziyaret için geçen hafta KKTC'ye giden Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın, Büyükelçilikte yapılan kapalı bir toplantıda, "Rauf Denktaş dinsizdi, Derviş Eroğlu da.. Kur'an kurslarını, imam hatipleri engellediler" dediği iddia edildi. Bu iddia, adanın Türk tarafını karıştırırken, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçiliği "Tahayyül sınırları zorlanmış" diyerek haberi yalanladı. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ise Atalay'ın sözleri için, "Benim de kulağıma geldi" dedi.

''DENKTAŞ DA DERVİŞ DE DİNSİZ''

Gazeteport'un haberine göre, iddia, KKTC'de yayın yapan Afrika gazetesi tarafından ortaya atıldı. Gazetenin manşet haberinde ''AKP, Derviş Eroğlu'nu tasfiye etmek istiyor. Beşir Atalay'ın son Kıbrıs seferi çok renkli geçmiş. TC Büyükelçiliğinde bir toplantı yapılmış. KKTC'li Bakanlar ile bazı TC kökenli örgüt başkanları katılmış. Beşir Atalay, 'Denktaş bey de dinsizdi, Derviş Bey de. Müslüman bir toplumda imam hatipleri, Kur'an kurslarını engellediler... Biz İrsen bey ile çalışmak istiyoruz' demiş" cümleleri yer aldı.

Beşir Atalay Denktaş da Derviş Eroğlu da dinsizdi dedi mi

BÜYÜKELÇİLİK'TEN JET YALANLAMA

Bu haber üzerine, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça bir açıklama yaptı. Açıklamada, ''Sayın Başbakan yardımcımızın 18 Şubat 2013 günü KKTC'ye yaptıkları ziyaret sırasında Büyükelçilikte, haberde ileri sürüldüğü şekilde bir toplantı yapılmamıştır. Sayın Atalay, herhangi bir yerde kendisine atfedilen ifadeleri de söylememiştir. Masa başında üretilen ve tahayyül sınırlarını zorlayan böyle bir senaryonun gazetecilik adı altında kamuoyunun dikkatine getirilmesinin izahı yoktur'' denildi.

EROĞLU: ''KULAĞIMA GELDİ, İNŞALLAH YALANDIR''

Cumhurbaşkanı Derviş Eoğlu da iddialar için bir açıklama yaptı ve ''Burada ve Ankara'da bazı toplantılar yapıldığı, bazı şeyler söylendiği benim de kulağıma geliyor'' dedi ve şunları söyledi:

''Burası küçük bir ülke ve bizim de sevenlerimiz çok. Her söylenenin gizli kalmayacağı bilinmelidir. Elçilik bu konuda bir açıklama yapmıştır ve olayı daha fazla deşmeye gerek yoktur. Ancak, inanç ve inancın hangi boyutta olduğu, kişinin samimi olup olmadığı Allah'la kul arasındadır. Kimsenin bunu ölçme hak ve yetkisi yoktur. Rahmetli kurucu Cumhurbaşkanımız Rauf Denktaş, Kıbrıs'ta Türklük devam etsin kimse camilerimizden yükselen ezan seslerini susturamasın diye, bir ömür boyu mücadele etmiş, dinimiz üzerine kitaplar yazmış, demeçler vermiş çok kıymetli bir şahsiyettir. Ben kendimle ilgili bir savunma ortaya koymayı gereksiz buluyorum, ama bizim de siyasi yaşamımız boyunca söylediklerimiz, yaptıklarımız ortadadır. İnşallah kulaklarımıza gelenler, bize aktarılanlar tamamen yalandır''