Beşizler evlerine kavuştu
ensonhaber.com

Sultanbeyli’de yaşayan Sibel ve Kerem Ödemiş çiftinin beşiz bebekleri, yaklaşık 1.5 ay önce prematüre olarak dünyaya gelmişti. Beşizler, kuvözde geçen 45 günün ardından taburcu edildi.

Beşizlerden önce iki çocuğu daha olan aile, destek beklerken Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin de beşizleri ziyaret ederek, ailenin yanında olacaklarını söyledi.

Beşizler evlerine kavuştu

BEŞİZ BEBEK DOĞDU

Sultanbeyli’de yaşayan Sibel ve Kerem Ödemiş çifti, yaklaşık 1.5 ay önce beşiz bebek sahibi oldular. Üçü kız ve ikisi erkek olan beşizler prematüre olarak dünyaya gelmişlerdi.

Hamileliğin 29. haftasında sezaryenle dünyaya gelen beşizler, 45 gün kuvözde tutulduktan sonra yaklaşık bir hafta önce ailesine kavuştular. Beşiz bebeklere; Ebrar, Erva, Eylül, Beytullah ve Kerim isimleri verildi. Doktorlar tarafından sağlık durumlarının iyi olduğu belirtilen beşizlere, ailesi artık evlerinde bakabiliyor.

Beşizler evlerine kavuştu

"GECELERİ NÖBETLEŞE UYANIP BEBEKLERE BAKIYORUZ"

Beşiz bebekleriyle beraber toplam 7 çocuk sahibi olan baba Kerem Ödemiş, bebek bakmanın zorluklarından bahsetti. Ödemiş, “Bebeklerimiz hastaneden taburcu oldular eve geldiler, artık biz evde bakıyoruz. Beş bebeğe bakmak zor oluyor. Mama bez gibi ihtiyaçlara yetişemiyoruz. Geceleri nöbetleşe kalkıp çocuklara bakıyoruz. Beşiz bebeklerin babası olduğum için çok mutluyum. İki de büyük çocuğum var, okula gidiyorlar. 7 çocuk sahibiyim.” dedi.

Beşiz bebeklere bakmak için gece uyuyamadıklarını belirten Ödemiş, evdeyken bebeklere bakmanın, hastanede bakmaktan daha rahat olduğunu da ifade etti. Beşizlerin 18 yaşındaki abisi Ekrem ile 14 yaşındaki ablası Ayşenur da bebeklerin bakımında, anne ve babalarına yardımcı oluyorlar.

Beşizler evlerine kavuştu

"İŞ VE OKUL ZAMANLARINDA BAKMAK ZOR OLACAK"

Beş bebeğe bakmanın zor olduğunu söyleyen abi Ekrem Ödemiş, “Ben 18 yaşındayım ve lisede okuyorum. Beş bebeğe bakmak zor oluyor benim için ama annem için daha zor oluyor. Şu an okulum tatil olduğu için geceleri bebeklere bakabiliyorum ama tatil bitince iş ve okul zamanlarında bakmak zor olacak.” dedi. Ayrıca abi Ödemiş, 6 kardeş sahibi olmanın mutluluk verici olduğunu belirtti.

Günün önemli gelişmeleri VİDEO