Beyoğlu'nda Kürtaj eylemi-İzleyin

Beyoğlu'nda Kürtaj eylemi-İzleyin

Galatasaray Meydanı'nda toplanan Halkların Demokratik Kongresi İstanbul Kadın Meclisi üyesi yaklaşık 50 kişi "Kürtaj haktır,yasaklanamaz" pankartı açtı. Grup, "Tayyip beynini bedenimizden çek" dövizleri taşıyarak, "Başbakan sabrımızı taşırma" sloganları attı.

Taksim Meydanı'na gelen grup burada sloganlarına devam etti. Grup adına basın açıklamasını okuyan Birsen Kaya şunları söyledi;

VİDEO İÇİN TIKLAYIN

"Başbakan Erdoğan ve onun bakanları, kadınlara yönelik ayrımcı ve erkek egemen söylemlerini her gün arttırarak devam ettiriyor. Erdoğan kürtaj ve sezeryanlar ilgili 'sezeryana karşıyım. Kürtajı bir cinayet olarak görüyorum.Buna kimsenin müsaade etme hakkı olmamalı. Her bir kürtaj Uluderedir,' dedi. Kadınların bedenlerine yönelik yeni bir saldırı gündeme getirdi. Kadın bedenine dil uzatarak kürtaj ve sezaryen için başta kadınlar olmak üzere, doktorlara, sağlıkçıları alenen tehdit etti. Erdoğan ve AKP hükümetinin diğer erkek ve bayan vekilleri de her fırsatta zaten kadınların kaç çocuk yapacaklarından başlayarak, kadının toplumsal hayatta nasıl konum alacağına varana kadar her anlamda karışmaya hak olarak görüyor." Basın açıklamasının ardından grup olaysız dağıldı.