Bilecik Valisi kaza geçirdi

Bilecik Valisi kaza geçirdi

Kaza dün saat 19.00 sıralarında Bilecik Küçük Sanayi Sitesi yakınlarında meydana geldi. Alınan bilgilere göre merkeze bağlı Peliközü Köyü'ndeki Gölpark mesire yerinden kent merkezine dönmekte olan Bilecik Valisi Halil İbrahim Akpınar'ın kullandığı 06 P 4554 plakalı otomobile arkadan gelmekte olan Ramiz Alışık yönetimindeki 54 ZZ 025 plakalı midibüs çarptı.

Her iki araçta da maddi hasarın oluştuğu kazada Vali Halilİbrahim Akpınar ile otomobilde bulunan eşi Nihal Akpınar ile çocukları Merve, Elif ve Emre Akpınar ile midibüs şoförü Ramiz Alışık ve midibüsteki Adapazarı'ndan gezi amacıyla Bilecik'e gelen 25 kadın kazadan yara almadan kurtuldu. Kaza sonrası Vali Akpınar'ın otomobili çekici ile kaza yerinden kaldırıldı. Midibüsün de gelen başka bir çekiyle götürüldü. Midibüs yolcusu kadınlar başka bir midibüsle Adapazarı'na gitti.

"VALİ BENİ SOLLADI.."

Midibüs şoförü Ramiz Alışık, Adapazarı'ndan bir grup kadını gezi amacıyla Bilecik'e getirdiğini, Pelitözü Köyü'ndeki Gölpark'ı gezdikten sonra Bilecik kent merkezine oradan da Adapazarı'na dönmek için yola çıktıklarını söyleyerek şunları kaydetti:

"Vali beyin kullandığı otomobil beni solladı. kısa süre sonra arkamdan gelen başka bir araç beni sıkıştırınca direksiyon hakimiyetimi kaybettim. Önümde sağ tarafta valinin kullandığı, sol tarafta da başka bir araç vardı. Direksiyonu sağa kırınca daha sonra sürücüsünün vali olduğunu öğrendiğim otomobile arkadan çarptım. Kazanın ardından Vali bey yanımıza gelip bize kendisini tanıttı. Bana ve kadın yolculara bir şeyimizin olup-olmadığını sordu. Hepimizin durumunun iyi olduğunu öğrenince de geçmiş olsun dileklerinde bulundu."

Midibüste bulunan kadın yolcular ise kaza anında çok korktuklarını belirterek, "Kimsenin yaralanmamasına çok sevindik" dedi.

Vali Akpınar'ın otomobiline arkadan çarpan midibüs sürücü Ramiz Alışık hakkında trafik yönünden gerekli yasal işlemlerin yapıldığı belirtildi.