Bilgi Yayınevi’nden dört yeni kitap

Eylül ayında birbirinden güzel kitaplar raflarını süslemeye başladı. Yayınevlerinden roman hikâye, deneme, tarih, araştırma, politika kitapları okuyucularla buluşmaya devam ediyor. Hem dünya hem de Türk edebiyatında önemli eserler okuyucuların beğenisine sunuluyor. Piyasaya yeni çıkan bu dört kitabı tanıyalım.

GEORGE BERNAND SHAW – İNSAN/ÜSTÜNİNSAN

İrlandalı yazar Bernand Shaw daha çok yazdığı oyunlarla anılan bir isimdir. Altmıştan fazla oyun kaleme alan yazar; 1925’te ise Nobel Edebiyat Ödülü’ne layık görüldü. 1938'de Pygmalion ile Oscar'ı alarak, bu iki ödülü de alabilen ilk ve tek insan olmuştur. Usta ismin bu ay çıkan İnsan/İnsanüstü kitabı sevenleri için iyi bir müjde.

Shaw bu komedyasında, Don Juan mitini tersine çevirerek yaşam gücü ve doğurucu evrim düşüncesini işler. Bu düşünceye göre, yaşamın doğurganlığı, doğanın en belirleyici yasasıdır; bu doğurganlık, daha ileriye evrilerek, üstün olana yaşam verir. Shaw’un, toplumsal çelişkilerin doğanın kendi mantığıyla aşılacağını ileri süren bu düşüncesi, bireyde kendini daha ileri yaşam bilgisini ve bilincini edinme çabasında ortaya koyar. Bu güç, kahramanlardan Ann’de, kadında yaşamın doğurgan itici gücü olarak ortaya çıkarken, Tanner’de yaşamın daha üst bilgisine erişme olarak ortaya çıkmaktadır.

Bilgi Yayınevi’nden dört yeni kitap

Bilgi Yayınevi’nden dört yeni kitapBernand Shaw

GÖNÜL ÖZGÜL - LEMAN’LA LİJİN

Öykü ve roman yazarı Özgül’ün daha önce yazdığı öyküleri Varlık, Türk Dili, Çağdaş Türk Dili gibi dergilerde yayımlandı. Geminin En Altındaki, (öykü) Lise Defterleri, Dereiçi Sokağı, Yetmiş Altıncı Kış, Sevdalıydın roman ve hikâyelerin de yazarı olan Özgül’ün Leman’la Lijin kitabı da yeni çıkanlardan.

Erzincan’da, 13 yaşında ikiz kızlar Safiye ile Nafiye: Ana babaları ölmüş, gencecik amcaları ve ebelik yapan babaanneleri ile birlikte savaşın yoksul ve ürkütücü havasını soluyarak yaşamaya çalışıyorlar.  Ata binebilmek, atla gezebilmek en büyük düşleri. Bir gün biniyorlar, daha doğrusu bindiriliyorlar; bir daha da onları gören olmuyor.

Bilgi Yayınevi’nden dört yeni kitap

Bilgi Yayınevi’nden dört yeni kitapGönül Özgür

AŞKIN GÜNGÖR - SEVGİLİ SALAK

Edebiyatımıza birden fazla eser kazandıran Aşkın Güngör’ün Sevgili Salak kitabı özellikle genç okurlara hitap eden bir diğer yeni kitaptır. Güngör; 100’den fazla kitaba editör ve yayın danışmanı olarak destek verdi. Süreli yayınlarda şiir, deneme ve öyküleriyle yer aldığı gibi, şiir kitabı, öykü kitabı, masal kitabı ve romanları yayınlandı.

"Ulan, yemin ediyorum, ben okusam bırak şairi, yazar olurdum kızım! Boru değil, yazar! Hem benim şu düşündüklerim var ya, eğer üşenmeyip yazsam şimdi meşhurdum anasını satayım! Vallahi bak, roman olurdu kızım aklımdan geçenler. Ha, millet, “Bu ne be? Böyle roman mı olur?” derdi belki. Ama ben her şeyi düşündüm Nilay. “Ne ulan, hayat sadece sizin aklınızdan geçenler mi?” derdim onlara. “Ne şaştınız o’lum? Bizimki gibi hayatlarda böyle cümleler debeleniyo anasını satayım” derdim. Ha, hatta “Biz sizin yok saydıklarınızız” derdim abi.

Bilgi Yayınevi’nden dört yeni kitap

Bilgi Yayınevi’nden dört yeni kitapAşkın Güngör

ALİ KÜLEBİ - AMERİKA DİYE DİYE

Edebiyatımızın usta şairlerinden Cahit Külebi’nin oğlu olan Ali, babasının izinden gitmeye devam ediyor. İyi ki de bu yolu seçmiş diyoruz. Cahit Külebi kadar usta ve kıvrak bir kaleme sahip olan Ali’nin Amerika Diye Diye serüven dolu romanı okuyucularını bekliyor.

Bilgi Yayınevi’nden dört yeni kitap

Bilgi Yayınevi’nden dört yeni kitap

Ali Külebi

Kitap Sayfası için iletişim: ergul.tosun@ensonhaber.com