Bilgisayar yüzünden babasını öldüren gence 20 yıl hapis cezası
DHA

cinayet

Kaleiçi Tuzcular Mahallesi'nde oturan Metin Şimşek, geçen 8 Temmuz'da saat 12.30 sıralarında bilgisayar başında uzun süre vakit geçirdiğini belirttiği Akdeniz Üniversitesi Teknik Bilimler Nükleer ve Radyasyon Bilimleri 2'nci sınıf öğrencisi oğlu Hakan Şimşek'le tartıştı.

DEMİR SOPAYLA KAFASINA VURDU

Bilgisayarın fişini çeken Metin Şimşek ve oğlu arasındaki tartışma, kavgaya dönüştü. Hakan Şimşek, elektrik süpürgesinin metal borusuyla babasının başına vurdu. Yaralı halde hastaneye kaldırılan Metin Şimşek, 2 gün sonra kurtarılamadı.

DAVASI GÖRÜLDÜ

Tutuklanan Hakan Şimşek hakkında 'Yakın akrabayı öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle dava açıldı. Antalya 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın dördüncü duruşmasında karar çıktı. Olaydan iki gün sonra ölen Metin Şimşek'in kardeşlerinin avukatı Şayen Demirel Özsoy, "Maktul, kafasına 3 defa vurularak öldürülmüştür. Hatta demir sopa kırılmıştır. Sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz" dedi. Cumhuriyet savcısı da sanığın haksız tahrik altında kasten öldürme suçundan cezalandırılmasını istedi.

20 YIL HAPİS CEZASI VERİLDİ

Hakan Şimşek ise, babasını öldürme niyetiyle hareket etmediğini anlatırken, "Babamı öldürecek kadar kin ve nefret duymuyorum. Pişmanım. Affınıza sığınıyorum" dedi. Mahkeme heyeti, yargılama sonunda Hakan Şimşek'e ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verdi. Mahkeme, suçun hakaret ve haksız tahrik altında gerçekleştirildiğini değerlendirerek bu cezayı 24 yıla, ardından 'takdir indirimi' ile 20 yıla düşürdü.

Sanığın annesi Ayşe Şimşek, adliyeden gözyaşları içinde ayrıldı.

Bilgisayar yüzünden babasını öldüren gence 20 yıl hapis cezası

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)