Bilic: Fernandes esir tuttuğumuz bir köle değil

Bilic: Fernandes esir tuttuğumuz bir köle değil

Rusya'dan gelen gazetecileri Nevzat Demir Tesisleri'nde ağırlayan Bilic özel bir röportaj verdi. Beşiktaş'ta uzun yıllar çalışmak istediğini söyleyen Hırvat teknik adam, Rusya'ya gideceği söylenen Manuel Fernandes için ise ''O bizim esir tuttuğumuz bir köle de değil'' dedi.

"BAŞKAN İLE ARAMIZ ÇOK İYİ"

Geleceğini Beşiktaş'ta gördüğünü vurgulayan Hırvat hoca, "Herhangi bir kulüpte, ne kadar iyi olsan da, son maçındaki skor üzerinden değerlendirilirsin. Daha fazlası yoktur. Şu anda başkan ile aramız çok iyi. Bana güveniyor, ancak Allah göstermesin, Beşiktaş seri yenilgiler alırsa, ne olacağını siz de biliyorsunuz. Buna rağmen şu anda burada iyi olacağıma eminim, geleceği düşünüyorum ve uzun vadeli planlar yapıyorum" dedi.

''BEŞİKTAŞ'IN TESİSLERİ DAHA İYİ''

Beşiktaş'taki şartlarının, Rusya'ya göre daha iyi olduğunu söyleyen tecrübeli antrenör, "Moskova'daki antrenman tesislerimiz iyiydi, rahattı, kaliteli odaları vardı, iyi bir antrenman sahası vardı. Ancak Beşiktaş'ta daha farklı. Daha çok boşluk var, başka bir iklim var. Moskova'daki tesislerimizi Aralık'tan Nisan ayına kadar kullanabilirdik. Bunlar Moskova'nın gerçekleri. Bunu göz önüne alarak, stadyumda çalışıyorduk. Lokomotif Arena muhteşem bir yerdi, ancak tam olarak yeterli değildi" ifadelerini kullandı.

''DERBİLERDE AZ FUTBOL, BOL GÜREŞ"

Galatasaray - Fenerbahçe derbisini takip eden gazetecilere, derbi atmosferini anlatan 45 yaşındaki çalıştırıcı, "İstanbul derbilerinin hepsi birbirine benziyor. Bu sezon derbilerde hep aynı şeyi gördüm, az futbol, bol güreş ve inanılmaz bir gerginlik. Bu sezon ilk maçta Fenerbahçe, Galatasaray'ı yendi ve Galatasaray sahada yoktu. İkinci maçta da Galatasaray kazandı ve Fenerbahçe kayıptı. Bu tür maçları Türkiye'de taraftarlar kazanır; oyuncular, koçlar ya da masörler değil. Taraftarlar sürekli; "Burası bizim stadımız, buraya neden geldiniz? Sizin hiç şansınız yok!" gibi sözler kullanır" dedi.

''FERNANDES KÖLE DEĞİL''

Fernandes'in sezon sonunda Lokomotif Moskova'ya gideceği söylentileri ile ilgili görüşleri sorulan Hırvat teknik direktör, "Manuel Fernandes'in Lokomotif Moskova'ya gideceğini kim söylediyse, ona bu söylentileri sorun. Fernandes şu anda sadece sakatlığı için kadro dışı değil. Evet, kontratı sezon sonunda bitiyor. O bizim esir tuttuğumuz bir köle de değil. Fernandes Beşiktaş'ta kalacak diye bir söz veremem. Ancak o fantastik bir oyuncu ve gitmesini de istemem. Lokomotif'e ya da başka bir takıma gitmesi önemli değil. Sonuç olarak, seneye nerede olacağı sadece ve sadece kendisine bağlı." diyerek röportaja nokta koydu.