Bilic Önder Özen ve menajer iddialarına cevap verdi

Bilic Önder Özen ve menajer iddialarına cevap verdi

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş'ın Hırvat çalıştırıcısı Slaven Bilic, basın toplantısı düzenledi.

Slaven Bilic'in açıklamaları şu şekilde;

"Gerçekten çok iyi bir kamp dönemi geçirdik. Otelin sahibi olan kişiye teşekkür ediyorum. Onların sayesinde burada harika bir kamp dönemi geçirdik. Gelecek sezon da burada kamp yapabilmek için görüşme halindeyiz. Hava gerçekten çok iyiydi. Son 2 gün yağmurluydu. Ancak, bu da iyiydi. İdeal ortamda antrenman yaptık. Sahalar, yemekler, konaklama yönüyle çok iyiydi. Çok iyi antrenmanlar yaptık."

"İlk etabı tamamladık, ikinci etabı İngiltere'ye geçeceğiz. Oyuncuların bir kısmıyla Hannover'den geçeceğiz. Bir kısmı ile İngiltere'de buluşacağız. Oyuncularla sabahları fitness, kondisyon antrenmanları yaptık. Akşamları topla çalıştık. Oyunculardan ne istediysek yaptılar. Aslında tehlikeli bir dönemden geçtik. Oyuncuların çok antrenman yaptıkları için sakatlanma riskleri vardır ancak biz böyle bir şey yaşamadık. Aslında bugün bir hazırlık maçımız daha vardı ama güvenlik koşulları nedeniyle iptal edildi. Onu da oynamış olsaydık her şey ideal olacaktı. Zira, en iyi hazırlık maçtır."

"TRANSFERİ BURADA KONUŞAMAM"

"Transfer konusunu burada konuşamam. Durumu biliyorsunuz. Önce geçen sezondan başlayalım. Sezon bittikten sonra kahvaltı yapmıştık. Genel sezon performansıyla ilgili düşüncelerimi aktarmıştım. geçen sezon koşulları içerisinde iyi bir iş çıkarmıştık. Herkesin çok büyük beklentisi var. Hepimizin beklentisi daha yüksek bir yere adım atmak. Bunun için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Bu yüksek vbeklentileri karşılamaya çalışıyoruz."

"Oyuncular büyük bir ilerleme kaydetti. Ciddi bir gayret gösteriyorlar, daha fazla çalışmak istiyorlar. Ben bu takımın teknik direktörü olduğumda, bu takım ligin en kötü savunma yapan 4-5 takımından biriydi. Üzerine çok çalıştık, ligin en iyi takımı olduk Galatasaray ile birlikte. Şöyle bir söz var; savunmayı çalışırsınız, hücumu satın alırsınız. Geçen sezon bizimle birlikte olan Almeida, Töre, Fernandes, Escude, Dany, Jones gibi oyuncular artık kadromuzda yok. Tüm bunların ardından transfer pazarında aktif olmamız gerekiyordu, biz de aktif oluyoruz."

"GÖKHAN TÖRE'NİN ÖNEMİNİN FARKINDAYIZ"

"Töre ile birlikte şunu söyleyebilirim; hepimiz onun öneminin farkındayız. Bence hala genç bir oyuncu ve gelişim kaydediyor. İki durum var, lige kadar hala uzun bir zamanımız var. Burada ciddi bir baskı altına değiliz. Yakın zamanda Şampiyonlar Ligi elemesi maçları oynayacağız. Buradaki maçlar için halihazırda geç kaldık. Bunu telafi edebilmek için ciddi ve aktif şekilde çalışıyoruz."

"3 oyuncu olabilir, 4 oyuncu olabilir. Bu konuda taleplerimiz var. Kulübün yürüttüğü görüşmeler var. Umarım görüşmeler en kısa zamanda sona erer."

"İKİ ZEKA, BİR ZEKADAN ÜSTÜNDÜR"

"Bunları ben de duydum. Tatildeyken duyumlar geldi. Önder Özen'i 1 senedir tanıyorum, aramızda iyi bir ilişki var. Daha dün akşam oyuncular ve stratejiler hakkında konuştuk. Her ilişkide anlaşmazlıklar olur. Aramızda oyuncular, fikirler arasında anlalmazlık var. Ancak, iyi bir iletişimimiz var. Fikirlerin çarpışması sizi iyi bir yere getirir. İki zeka, bir zekadan iyidir. Aramızda hiçbir zaman kötü bir durum olmadı."

"Gidecek kalacak oyuncular arasında, listede bulunan almayı düşündüğümüz oyuncular arasında düşünce farklılıklar var. Bunu saygıyla gerçekleştiriyoruz. Teknik ekip konusunda da durum aynıydı. Benim fikrim; ekibimizde Hırvatistan'dan buraya gelen insanlar var, bir tane İspanyol var, Türkler var. Bu ekip iyi iş çıkarıyor. Ben burada olduğum sürece bu ekiple devam etmek, bu ekibi korumak isterim. Bu fikrimle çatışan fikirle karşılaşmaktan çekinmem."

"BEN ASLA SORUN ETMEM"

"İbrahim Üzülmez büyük bir oyuncu, Beşiktaş efsanesi olmuş bir isim. Kendisiyle ilgili gerekli bilgileri aldım. Kulüpte onun bulunmasını ben asla sorun etmem. Onun bize katkısı olacaksa bundan ben mutluluk duyarım. Ancak, benim teknik ekip noktasında bir memnuniyetsizliğim yok. Onlarla devam etmek istiyorum. İbrahim Üzülmez gibi bir isim farklı pozisyonda bize katkı yapacaksa onun burada bulunması beni rahatsız etmem. Ben bundan mutluluk duyarım."

"BUNLAR ÇOK AYIP ŞEYLER"

"Bu konuyla ilgili notlar aldım. Sıradan, basit bir konu değil. Burada jüri önünde hesap veriyormuş hissine girmek istemem. Bazılarının ailem ve benim hakkımda yazdığı haberlerden haberdarım. Bunlar çok ayıp şeyler. Burada yazılıp çizilenler, bunlar benim kişiliğime saldırıdır. Bunu kabul etmem, hoşgörü göstermem mümkün değil. Bunlar ben de ister istemez şöyle bir endişe yaratıyor, hayatım boyunca oluşturduğum bir imaj var. Bunları yapanlar utanmaz insanlar.

"Bunları yapanların menfaati nedir bilmiyorum. Belki de bunların yazacakları şeyler yok, sayfaları boş kalıyor belki. Bunları dert etmiyorum. İnsanlara teker teker açıklama yapmak zorunda değilim. Bununla ilgili başa çıkabildiğim kadar çıkarım. Gücüm yetmezse başka tedbirler alırım. Tek bir şey için çalıştım bugüne kadar, takımı daha başarılı yapabilmek ve takımı daha yukarıya taşıyabilmek."

"CİDDİ BİR İSMİM VAR"

"Bir taraftan bir antrenör olarak transferlere hiç karışmamayı tercihedebilirsiniz. Ancak, bu bir yere kadar olabilir. Uluslarası futbolda ciddi bir ismim var. Bu oyuncularla ilgili çok fazla arama yapıyorum her gün. Oyuncu hakkında görüşmeler yaparım, izlerim. Önder Özen ile görüşürüm. Onay verirsek hep birlikte, o zaman harekete geçiyoruz. Bazı insanlar şöyle düşünebilir; buradan bir kazancı var, o yüzden ısrar ediyor. Ancak, şunu atlamamak gerekir. Gelen her oyuncuyu Beşiktaş getiriyor. Atiba Hutchinson örneğini vereyim. Geçen sene Atiba üzerinde 1 ay kesintisiz bir şekilde çalıştım. 1 ay ısrarlı pazarlıklar yaptım. Atiba konusunda bu kadar ısrar etmesem burada olmazdı. Atiba'nın bize nasıl katkı yaptığını gördünüz."

"Bir oyuncuda ısrar edersiniz, böyle dedikodular çıkacağını bile bile hareket ederseniz. Ya da risk almaz, ısrar etmezseniz. Ben ilkini tercih ediyorum. Ben bu konudaki dedikoduları, yalan haberleri okudum. Hepsi utanmazca işler."

"ÜMİT SAĞ AYAKLI OLSA BİZE KATKI SAĞLAYABİLİR"

"Bahsettiğimiz oyuncular burada bizimle birlikteler. Bunlar genç oyuncular. Bazı genç oyuncularımız aslında o kadar da geç değil. Ancak, hepsini genç kabul edersek, burada bulunan tüm genç oyuncular iyi çalıştılar. Furkan, forvet pozisyonunda oynuyor. Çok genç ve parlak bir geleceği olabilir. Ümit sol bek ve parlak bir geleceği olabilir. Ümit'in sağ ayağını kullanabilmesini tercih ederim. Ümit sağ ayaklı olursa bize ciddi bir katkı sağlayabilir. Tüm genç oyuncularımızın gösterdiği gayretten memnunum."

"ENERAMO VE ALMEIDA GERÇEKLERİ"

"Yönetim içerisinde Eneramo bize gol attığında sinirlenenler olduğunu bilmiyorum. Ben Eneramo'yu tanımıyordum. Split'te yaptığımız görüşmelerde bütçemizin az olduğunu öğrendi. Almeida ayrılabilirdi. Eneramo'nun Sivas'ta çok gol attığını, güçlü bir oyuncu olduğunu öğrendim. Almeida kulüpte kaldı, Eneramo sakatlandı. Daha sonra yabancı sınırı 6-2-2'den 6-0-4'e çekildi. Eneramo'ya şans veremedik. Morali bozuldu, performansı düştü ve kiralık verdik."

"Cenk Tosun'u transfer ettik bu sene. Mustafa Pektemek şubat marttan bu yana bambaşka bir oyuncu. Çok başka çalışıyor. Ömer Şişmanoğlu da elimizde. Umarım bir forvet daha aramıza katılacak. Forvet oyuncuları kırılgan olur. Bu yüzden onlara karşı dikkatli olmaya da çalışıyoruz"

"Stadla ilgili çok bir şey söylemeyeceğim. Büyük bir dezavantaj ama yapacak bir şey yok. Musa Muhammed bizimle birkaç antrenmana çıktı. Geleceği olan bir oyuncu olduğu için onu transfer ettik. Gelecek sağlarsa bizimle birlikte olacak. Neden diğer genç oyuncularla birlikte olmadığını sorarsanız, yabancı olduğu için bir dezavantajı var maalesef"

GÖKHAN TÖRE PLANI!

"Sistemle ilgili planımız şöyle; oyuncu değiştirmeden sistemden sisteme geçebilecek oyuncular almaya çalışıyoruz. Örnek vermem gerekirse; Gökhan Töre gelirse başka türlü, gelmezse başka türlü oynarız. Tabii ki 10 seçenek yok, 2-3 seçenek var. Bunu oyunculara aşılamaya ve öğretmeye çalışıyoruz.

Halilhodzic ve Prandelli Türkiye'de çalışacağı için mutluyum. Halilhodzic'i eski Yugoslavya'dan biliyorum. Dinamo Zagreb'te oynadığı dönemdenhatırlıyorum. Trabzonspor için müthiş bir menajer. Ona şans diliyorum. Prandelli'yi gerçekten beğeniyorum. UEFA seminerlerinde sohbetlerimiz oldu. İki hoca da Türk futbolu için çok iyi tercihler. Onlarla yarışacağım için çok heyecanlıyım. Kendisi hem saha içinde, hem saha dışından prensipleri olan bir beyefendi. İkisine de Beşiktaş'a karşı olmamak kaydıyla iyi şanslar diliyorum."