Bilim adamları karanlıkta görmeyi sağlayan damla geliştirdi
Ajanslar

ABD’nin California Eyaleti’nde faaliyet gösteren Science for the Masses isimli bağımsız bir bilim kuruluşu, insana karanlıkta görme yeteneği kazandıran bir göz damlası geliştirdiklerini açıkladı.

IŞIK YOĞUNLUĞUNU ARTIRAN BİLEŞENLER KARIŞTIRILDI

Gece görüşü solüsyonunun içinde, bazı yosunlar ve denizin derinliklerinde bulunan balıkların gözünden alınan Chlorin e6 adlı sıvı bulunuyor. Bu maddenin yapısında ışık yoğunluğunu artıran bileşenler yer alıyor.

Bilim adamları karanlıkta görmeyi sağlayan damla geliştirdi

"KARANLIKTA 50 METRE UZAĞINDAKİ KİŞİLERİ TANIYABİLDİ"

Araştırmacılar, California’da Gabriel Licina isimli denek üzerinde yaptıkları deney dökümanını internetten yayınladı. Licina’nın gözüne damlatılan damlanın etkisini birkaç saat içinde gösterdiğinin belirtildiği açıklamada, şöyle denildi;

"Licina’nın gece görüş mesafesi yaklaşık 50 metre kadardı ve 3 farklı deneye tabii tutuldu.  Kendisine uzak mesafeden hafıza testi, normal uzaklıktan çeşitli arka planlarda hafıza testi ve son olarak da hareketli objeleri tanıma testi uygulandı. Licina, birkaç saat boyunca karanlık bir ormanda 50 metre uzaktaki kişileri tanıyabildi. Ayrıca deneyin ardından gözü ışığa duyarlı hale gelince gözüne siyah kontak lens takıldı"

Damlanın yan etkilerinin olup olmadığına yönelik detaylı araştırmaların sürdürüleceği açıklandı.

Bilim adamları karanlıkta görmeyi sağlayan damla geliştirdi