Bill Gates Bing'in satılmasına karşı

Bill Gates Bing'in satılmasına karşı

Gates, Fox Business'e verdiği röportajda, Microsoft yönetim kurulunun sık sık fikir ayrılığına düştüğü Xbox ve Bing'in geleceği hakkında konuştu.

Yeni CEO Satya Nadella Xbox'ı şirketleştirmeye karar verirse, bu kararı destekleyip desteklemeyeceği sorulan Gates, "kesinlikle" dedi ama böyle bir hamlenin sanıldığı kadar iyi sonuçlar vermeme ihtimali olduğunun da altını çizdi.

BING İNTERNETTE NELER OLUP BİTTİĞİNİ GÖRMEMİZİ SAĞLIYOR

Bill Gates ayrıca, oyun ve konsol konusunda yepyeni strateji benimseyeceklerini belirtti.

Aynı soru Bing için sorulduğunda, Bill Gates bu sefer daha farklı bir yaklaşım sergiledi. Kötü performans sergileyen bu bölümün zaten Microsoft'a hiçbir finansal katkısı olmadığını söyleyen Gates, yine de Bing'in firmaya katkılarda bulunduğunu ve Microsoft'un diğer işlerini desteklediğini düşünüyor: "Bing internette neler olup bittiğini görmemizi sağlıyor... Bence firma için temel bir teknoloji; Office işi için de öyle ki o gerçekten Microsoft'un temel işlerinden biri."

Bing'in şirketleşerek Microsoft'tan ayrılmasının anlamsız olacağını söyleyen Gates, her ne kadar kurduğu firmada tam zamanlı çalışmasa da, danışman unvanı ile Microsoft'a yol gösteriyor.