Bill Gates kız tavlamak için bilgisayar hacklemiş
Ajanslar

Microsoft’un temellerini atan ve dünyanın en zengin insanları arasında olan Bill Gates meğersem daha zenginlikle tanışmadığı ve Microsoft’u kurmadığı okul yıllarında çekingen dış görüntüsünün ardında adeta bir kaplan barındırıyormuş.

Bill Gates kız tavlamak için bilgisayar hacklemiş

RÖPORTAJDA O GÜNLERİ ANLATTI

Geçtiğimiz günlerde kendisiyle yapılan bir röportajda kendisine sorulan ilginç soruları yanıtlayan Bill Gates bu sorulardan birinde okul yıllarında Microsoft’u birlikte kurduğu arkadaşı Paul Allen ile birlikte yaşadığı ilginç bir anıdan bahsetti.

HACK ŞOVU YAPIYORDU

Bill Gates’i şu ana kadar Windows’u ve Microsoft’un kurucusu olarak tanıyorduk; fakat Bill Gates’in özel hayatı hakkında çok detaylı bilgiye sahip değildik. Bill Gates’e dışarıdan bakıldığında gençliğinde bilgisayar delisi ve her türlü teknolojik aleti kullanabilen bir öğrenci olduğunu varsaymak hiç de imkansız değil. Daha bilgisayarların yeni yeni yaygınlaşmaya başladığı yıllarda Bill Gates adeta teknolojinin deha çocuğuymuş. Bu dönemde hack ve hacker kavramlarının bile ortada olduğunu söylemek bir hayli zorken Bill Gates hack yetenekleriyle adeta şov yapıyormuş.

Bill Gates kız tavlamak için bilgisayar hacklemiş

KIZ TAVLAMAK İÇİN BİLGİSAYAR HACLEDİLER

Bill Gates ve dostu Paul Allen okuldaki bilgisayarları okulun güzel kızlarıyla tanışabilmek için hacklediklerini söz konusu röportajda itiraf etmişler. İkili bu iş için bilgisayarlara girdikten sonra Gates’in sınıfını sadece kızların olduğu sınıflarla değiştirmiş ve Gates’e en çok hoşlandığı kızların yanında yer alan sıraları ayarlamış. Bill Gates sözlerine şöyle devam ediyor:

“BECERİKSİZDİM”

"Onlarla konuşup herhangi bir şey yapamıyordum; fakat sonuçta oradalardı. Sanırsam kızlarla konuşmakta özel bir beceriksizliğim vardı, ya da sürekli “Tamam, onlara çıkma teklif edecek misin, yoksa etmeyecek misin?” diye düşünüyordum. Harvard’a gittiğimde ise biaz daha sosyaldim. Fakat kızlarla konuşma konusunda ortalamanın altındaydım”

Bahsettiğimiz bütün bu olaylar Bill Gates şu anki eşi Melinda ile 1994 yılında evlenmeden önce yaşanmış ilginç anılar. Gates, Microsoft’u kurduktan sonra adeta talih yüzüne gülmüş, hem eş hem de iş anlamında başarılı bir geleceğe adım atmıştı.