Binali Yıldırım: Barış için bir fırsat doğdu
DHA

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun Trump'ın kararını veto etmesi hakkında konuşan Başbakan Binali Yıldırım, "BM Genel Kurulu’nun Kudüs konusunda büyük çoğunlukla aldığı karar memnuniyet vericidir. Bu karar Kudüs için, barış çabaları için bölgede yeni bir fırsat doğurmuştur." dedi.

Binali Yıldırım: Barış için bir fırsat doğdu

"HAKLININ GÜÇLÜ OLDUĞU İLAN EDİLMİŞTİR"

Trump'ın tehditlerinin işe yaramadığını vurgulayan Yıldırım, "Gözdağı ve tehditler ile ülkelerin iradelerini etki altına alma gayretleri BM Genel Kurulu’ndan çıkan bu kararla başarısızlığa uğramıştır. Güçlünün değil haklının güçlü olduğunu BM bütün dünyaya bir kez daha ilan etmiştir. Oylama, ABD Yönetimi’nin Kudüs'ü İsrail'i başkenti ilan etme kararının uluslararası hukuku ve ilgili BM Kararlarını çiğnediğini, insanlık vicdanın ezici çoğunluğuna ters bir karar olduğunu inkâr edilemeyecek şekilde teyit etmiştir." ifadelerini kullandı.

Binali Yıldırım: Barış için bir fırsat doğdu

"ADİL BİR ÇÖZÜM BULUNMALI"

Filistin için adil bir çözüm bulunması gerektiğini belirten Başbakan Yıldırım, "Bu karar gösteriyor ki, üç semavi din için de kutsal olan Kudüs’le ilgili alınan tek yanlı kararlar asla kabul görmeyecektir. Filistin meselesine adil ve sürdürülebilir bir çözüm bulunmadan, bölgesel ve küresel ölçekte kalıcı barış ve istikrardan söz edilemez. Türkiye her zaman Filistinli kardeşlerinin, ezilenin, adaletin, insanlığın ve Kudüs’ün yanında olacaktır." şeklinde sözlerini noktaladı.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)