Binali Yıldırım'dan İzmir Alaçatı'ya havaalanı müjdesi

Binali Yıldırım'dan İzmir Alaçatı'ya havaalanı müjdesi

Ak Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, İzmir'in 5'inci hava meydanının yapılacağı müjdesini verdi.

'ALAÇATI'DA BİR MEYDAN ÇALIŞMASI VAR'

Yıldırım, yaptığı açıklamasında, “Adnan Menderes Havalimanı 3 yıl önce köy meydanından farksızdı. Ancak bir ay sonra 210 bin metrekarelik yeni bir terminali hizmete alacağız. İstanbul ve Antalya'dan sonra İzmir havacılığın da merkezi olacak. Alaçatı'da bir meydan çalışması var. İzmir havacılıkta uçmaya hazır hale geliyor. İzmirli hemşehrilerimize bunu da müjdeliyorum” ifadelerini kullandı.

HAVA ULAŞTIRMA FAKÜLTESİ'NİN AÇILIŞ TÖRENİNE DE KATILDI

Diğer yandan; Türk Hava Kurumu Üniversitesi Hava Ulaştırma Fakültesi'nin açılışına katılan Binali Yıldırım, Türk Hava Kurumu'nun Türkiye'nin havacılıkta geldiği noktaya ulaşmasında büyük rolü bulunduğuna dikkat çekti. Yıldırım, “Hani bir söz var ya, 'Biz halkın içinden geliyoruz' diye. İşte Türk Hava Kurumu, bu sözü hak eden ender kuruluşlardan biridir. Gerçekten halkın evladıdır. Mustafa Kemal Atatürk'ün, 'İstikbal Göklerdedir' sözünü Türk milletinin adeta bir talimat gördüğü, miras edindiğinin ispatıdır” dedi.

'TÜRKİYE HAVACILIĞIN MERKEZİ OLDU'

Yıldırım, “Bugün 7 merkezden toplam 52 noktaya gidiyoruz. Bu yıl içerisinde bu sayı 54'e çıkacak. Diğer taraftan 60 olan dış hat uçuş nokta sayısı da 236'ya yükseldi. İç hatlarda 8.5 milyon olan yolcu sayısı 74 milyona yaklaştı. Havayolunu halkın yolu yaptık ve ekonominin itici gücü haline de getirdik. Bu yatırımlar sayesinde 500 bine yakın insanımız da istihdam edildi. Biz insanların yüzlerinde tebessüm olsun mutlu olsun istedik. Bunu da başardığımıza inanıyorum. Bebekler bile uçakla seyahat eder hale geldi. Pilotlar göreve geldiğimizde iş arıyorlardı. Şimdi ise yeterli değil, yabancı pilotlar bile çalışıyor. Türkiye'deki büyüme yüzde 15. Müthiş bir gelişme var. Türkiye havacılığın merkezi oldu” diye konuştu.