Binali Yıldırım'dan sürpriz ziyaret
Ajanslar

l

AK Parti'nin, 22 Mayıs'ta yapılacak 2. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde genel başkan adayı olarak açıklanan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, ilk ziyaretini Diyarbakır'a yaptı.

Binali Yıldırım ve beraberindekiler, PKK'lı teröristlerce 12 Mayıs'ta Dürümlü mezrasında 15 ton patlayıcı yüklü kamyonun infilak ettirilmesi sonucu yaşamını yitirenlerin yakınlarına taziye ziyaretinde bulundu.

Binali Yıldırım Tanışık Köyü'nde VİDEO

Binali Yıldırım'dan sürpriz ziyaret

Binali Yıldırım'dan sürpriz ziyaret

Binali Yıldırım'dan sürpriz ziyaret

"TERÖR BELASINI GÜNDEMDEN ÇIKARMAYA KARARLIYIZ"

Ankara'dan ayrılmadan önce Diyarbakır'da gerçekleştirilen terör saldırısını anımsatan Binali Yıldırım, şunları söylemişti:

"Bir kaç gün önce Diyarbakır'da kalleşçe patlayıcı yüklü bir damperli kamyonun infilak ettirilmesi sonucu, maalesef 16 vatandaşımız şehit oldu hatta onların, o derece büyük bir patlama ki vücutları bile tek parça olarak toplanamadı. Şimdi oraya bakanlarımız, milletvekillerimizle beraber gideceğiz, onların acılarını paylaşacağız, dayanışmamızı ifade edeceğiz. Yanlarında olduğumuzu, terör belasının ülkemize ne kadar büyük acılar yaşattığını bir kez daha milletimizle paylaşmış olacağız."

Yıldırım, milletin rahat ve emin olmasını isteyerek, "Bu terör belasını Türkiye'nin gündeminden çıkarmaya kararlıyız." diye konuştu.

Binali Yıldırım'a, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mehdi Eker, Vedat Demiröz ile bazı milletvekilleri de eşlik etti.

Binali Yıldırım Diyarbakır'a gidiyor VİDEO