Bir elini kaybetti devlet desteğiyle üretime devam etti
AA

Tarım ve Orman Bakanlığının Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi kapsamında aldığı destekle 3 yıldır hayvancılık yapan 39 yaşındaki Yazar, 40 koyunla başladığı hayvancılığa 250 koyuna kadar çıkartarak devam ediyor.

Engelli hayvan yetiştiricisi İlker Yazar, devletin kırsal kalkınma destekleri kapsamında gençlere birçok iş imkanı sunduğunu söyledi.

Bir elini kaybetti devlet desteğiyle üretime devam etti

40 KOYUNLA BAŞLADI, 250 KOYUNU VAR

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi'nden küçükbaş hayvan desteği aldığını belirten Yazar, "Ben engelliyim, fabrikada çalışırken sağ elimi kaybettim. İlk zamanlar buna çok üzüldüm ama hayatımın böyle devam etmeyeceğine karar verdim. Ufak tefek hayvancılık işi yapıyordum. Devletimizin desteklerini takip ettim, başvurdum ve küçükbaş hayvan desteği aldım. Bu destekle 3 yıl önce 40 koyun almıştım. Çalışmaya devam ederek, bu sayıyı 250 koyuna çıkardım." dedi.

Bir elini kaybetti devlet desteğiyle üretime devam etti

"ENGELLİLER HAYATTAN KOPMASIN"

Eşinin ve 3 çocuğunun da kendisine yardımcı olduğunu ifade eden Yazar, "Engelim nedeniyle birkaç zaman dışarı çıkamamıştım, psikolojim bozulmuştu ama onu yendim, çünkü hayat devam ediyor. Bunda bir şey yok. Çünkü Allah'ın verdiğini taşıyacaksın. Bu ayıp diye bir şey yok. Engelliler hayattan kopmasın, başarıp yapabilirler. İş kazasını geçirdiğim günden sonra hayatımı değiştirmeye karar verdim ve birçok başarıya imza attım. Evimi, arabamı aldım, hayata pozitif bakıyorum. Engellilik ayıp değil, Allah herkese verebilir. Kaza yapabilirsin, her şey başına gelebilir ama hayat devam ediyor." diye konuştu.

Bir elini kaybetti devlet desteğiyle üretime devam etti

"HAYVANCILIK, İLGİ VE UĞRAŞ İSTER"

Çalışmayı sevdiğini ve durmadan çalıştığını anlatan Yazar, herkesin küçük bir yatırımla çalışarak işini büyütebileceğini dile getirdi.

Hayvancılığın ilgi isteyen bir iş olduğunu aktaran İlker Yazar, şunları kaydetti:

"Koyunlarımı çok seviyorum. Hayvancılık, ilgi ve uğraş isteyen bir iş. Para kazanmak öyle kolay değil, yemi var, doğurması var, başında bekleyeceksin, yeri gelecek gece uyumuyorsun hiç, çünkü hayvan doğuruyor. Mal canın yongası bir anlamda, takip edeceksin. Bunları elimden geldiğince yapıyorum. Her gün geliyorum bakıyorum, sürekli denetliyorum hayvanlarımı. Ziyan da vermiyorum. Mesela bugün 40 koyundan 2 senede 100 kuzu satmışım. Senede 2 kez kuzuluyor bu hayvanlar iyi baktığın zaman. Bu işe başladığımdan bu yana toplam 250 kuzu yetiştirdim."

Bir elini kaybetti devlet desteğiyle üretime devam etti

"İŞ YOK DİYE YAKINANLARA ÜZÜLÜYORUM"

"İş yok" diye yakınanları görünce üzüldüğünü dile getiren Yazar, devletin iş kurmak isteyen gençlere destek verdiğini hatırlattı.

"Devletimizin destekleriyle hayatımı güzel bir seviyeye getirdim" diyen Yazar, "Şükürler olsun. Allah razı olsun sayın Cumhurbaşkanımdan, devlet büyüklerimden böyle projelere imza attığı için. Allah ondan bin kez razı olsun, tuttuğu toprak altın olsun. Yeni projeler devam ederse bizleri çok mutlu ederler. Ne kadar şükranlarımı sunsam az. Devletimiz çok büyük bir devlet. Engellilere, gençlere, ihtiyacı olan herkese destek veriliyor, yeter ki değerlendirmek istesinler." dedi.

Bir elini kaybetti devlet desteğiyle üretime devam etti

Yazar, projelerden alınan desteğin de düzgün kullanılması gerektiğini vurgulayarak, "Bu parayı düzgün kullanacaksın, verdiği imkanları düzgün kullanacaksın, ziyan etmeyeceksin. Üretici batırıyor, devlete mana buluyor, bu yanlış bir düşünce. Hesabını bilen insan devletin verdiği desteklerle güzel şekilde ticaret yapar. Bunu devlet verdi, bir sene sonra 'batırayım, yiyeyim' demeyeceksin. Devletten alınan desteği her zaman geliştirmeyi, artırmayı düşünen insan başarılı olur." ifadelerini kullandı.

Günün önemli gelişmeleri VİDEO

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)