Bisiklet için ağlayan madenci çocuklarının yüzü güldü

v

Bülent Ecevit Üniversitesi Zonguldak Sağlık Yüksekokulu Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü öğrencileri, sosyal sorumluluk dersinde geliştirdikleri 'Kömürün Elmas Hali' projesi kapsamında Madenciler İlkokulu öğrencileri arasında 'kömür' temalı resim ve şiir yarışması düzenledi.

Şiir yarışmasında 1'inci olan 7 yaşındaki Buse Karaoğlu ile resim yarışmasında 1'inci olan 8 yaşındaki Ensar Göktepe'ye geçen cuma günü düzenlenen törenle bisiklet verildi. Dereceye giren diğer öğrencilerle, derece alamayan öğrencilere de çeşitli hediyeler verildi. Öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Eda Akbaş, Yrd. Doç. Dr. Emin Ulaş Erdem iki öğrenciye bisikletlerini verirken, diğer öğrencilerden bazıları ağladı.

Bisiklet için ağlayan madenci çocuklarının yüzü güldü

TÜM ÖĞRENCİLERE BİSİKLET GÖNDERİLDİ

Maden işçilerinin çocuklarının bisiklet için ağlamasıyla ilgili haberin basında yer alması üzerine İstanbul'un Fatih İlçe Belediyesi harekete geçti. Belediye Başkanı Ak Partili Mustafa Demir'in talimatıyla, toplam 85 öğrencinin eğitim gördüğü okulda bisiklet alamayan diğer 83 öğrenciye bisiklet gönderildi. Kamyonla kutularda okula getirilen bisikletler, görevliler tarafından monte edildi. Bisikletlerin hazırlanmasını heyecan içinde izleyen öğrenciler büyük sevinç yaşadı. Bisikletler, monte edildikten sonra öğrencilere teslim edildi. Kilimli İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Yılmaz ve Madenciler İlkokulu Müdürü Sefer Akkuş, öğrencilerin bisiklet sahibi olmasına vesile olan basın mensuplarına ve Fatih Belediyesi'ne teşekkür etti.

Bisiklet için ağlayan madenci çocuklarının yüzü güldü

EN ÇOK MİRAÇ AĞLAMIŞTI

Yarışmada birinci olan arkadaşlarına bisiklet verilirken en çok ağlayan öğrenci olan Miraç Yılmaz, belediyenin hediye ettiği bisikletlere de en çok sevinen oldu. Maden işçisi babasını 4 yıl önce akciğer kanserinden kaybeden ve bisikletini annesiyle birlikte teslim alan 3'üncü sınıf öğrencisi Miraç Yılmaz, hayatında ilk kez bisikleti olduğunu söyledi. Yarışma ödülleri dağıtılırken bisikleti görünce ağladığını belirten Miraç Yılmaz, "Bir arkadaşım 'boşver, ağlama' diyordu. Ama hayatımda hiç bisikletim olmadı. Bisikleti görünce ağlamaya başladım. Şimdi bisikletim oldu. Çok mutluyum. Heyecandan bir şey diyemeyeceğim" dedi.

Bisiklet için ağlayan madenci çocuklarının yüzü güldü

"BÖYLESİ DAHA İYİ OLDU"

Eşi öldükten sonra 2 çocuğuyla yalnız kaldığını belirten Nurhan Yılmaz ise "Eşim öldükten sonra yetim maaşı bağlandı. Çocuklarımı o maaşla büyütüyorum. Oğlum yarışmada dereceye giremeyince çok üzülmüştü. Eve gelince de, 'hiç bisikletim yok' diye çok ağlamıştı. Akşam öğretmeni arayıp bisiklet vereceklerini söyleyince çok sevindi. Sabah heyecanla kalktı. Evde duramadı. Bisikleti gönderenlerden Allah razı olsun. Böylesi daha güzel oldu sanırım. Herkese vesile olmuş oldu. Çocuklar çok mutlu oldu" diye konuştu. Diğer öğrenciler ve velileri de belediyeye teşekkür etti.

Bisiklet için ağlayan madenci çocuklarının yüzü güldü

Bisiklet için ağlayan madenci çocuklarının yüzü güldü