Bisikletli başkan adayı Marmaris'te kapı kapı geziyor

Bisikletli başkan adayı Marmaris'te kapı kapı geziyor

Yerel seçimlere 2 ay kala tüm Türkiye'de olduğu gibi Marmaris'te de seçim çalışmaları hızlandı. Adaylar, köy ve mahalleleri gezerek, çalışmalarını, projelerini anlatıp seçilmek için oy istiyor.

TABELAYI BİSİKLETE MONTE ETTİ

Marmaris'ten Bağımsız Belediye Başkan Adayı Yasin Yıldırım ise 26 başlık halinde topladığı projelerini tanıtmak için farklı bir seçim aracı kullanıyor. Turizm sezonunda rehberlik ve fotoğrafçılık yaparak geçimini sağlayan 34 yaşındaki Yasin Yıldırım, bisikletinin arkasına monte ettirdiği propaganda tabelasıyla Marmaris sokaklarını gezerek seçmene projelerini anlatmaya çalışıyor.

''TÜRKİYE'YE MEYDAN OKUYORUM''

Ekonomik nedenlerden dolayı diğer adayları gibi propaganda yapamadığını ifade eden Yasin Yıldırım, “Bu seçimlere diğer adaylardan farklı hazırlanıyorum. Bunun sebebi de benim ekonomik durumumun diğer adaylardan zayıf olması. İnsanların kafasında şöyle bir algı oluşmuş; Vatandaşımız belediye başkanı olmak için mutlaka zengin olmak gerektiğini düşünüyor. Ben bu algının silinmesi için Türkiye'ye meydan okuyorum. Başkan olmak için zengin olmaya gerek yok. Bana göre önemli olan halkın isteklerine göre proje üretebilmek ve bu kişiliğe sahip olmaktır. Projelerimi vatandaşa anlatmak için araç kullandığım takdirde maddi yönden zorlanacağımı düşünerek bisikletimin arkasına monte ettiğim 2 tekerlekli tabelaya projelerimi yazdım. Bu şekilde seçmenime ulaşarak çalışmalarımı ve projelerimi anlatmaya çalışıyorum. Bir çok kişi de beni bu medeni cesaretimden dolayı destekliyor” şeklinde konuştu.