Bitlis'te eve giren porsuk çocuklara saldırdı
İHA

1

Gece geç saatlerde Yemişveren köyünde yaşayan Tavürün ailesinin evine giren porsuk, uyuyan 13 yaşındaki Önder Tavürün'e saldırdı.

ÇOCUĞUN YANAĞINI VE PARMAĞINI KOPARDI

Porsuk, saldırdığı çocuğun yanağını ve parmağını kopardı. Sonra evde uyuyan diğer çocuklara saldırmak isteyen porsuk, yaralanan Önder Tavürün tarafından demir sopayla öldürüldü.

YARALANAN ÇOCUK HASTANEYE KALDIRILDI

Ailesi tarafından Güroymak Devlet Hastanesi'ne götürülen Önder, daha sonra Bitlis Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Önder Tavürün yapılan ilk müdahalenin ardından plastik cerrahi doktoruna sevk edildi. Porsuk tarafından yanağı ve parmağı koparılan Önder Tavürün, porsukla bir süre mücadele ettiğini sonra amca oğlundan yardım istediğini belirterek şunları söyledi;

Bitlis'te eve giren porsuk çocuklara saldırdı

"DEMİR SOPAYLA VURDUM"

"Dün gece kafama bir şeyin saldırdığını hissettim. Uyandığımda porsuk yanağımı ısırıyordu. Onu boğazından tutarak altıma aldım sonra yanımda uyuyan kuzenimden yardım istedim. Uyanan kuzenime de saldıran hayvanın kafasına demir sopayla vurdum."

"BÖYLE BİR HAYVANI DAHA ÖNCE GÖRMEMİŞTİM"

Önder Tavürün'ün babası Mülazım Tavürün ise, "Gece oğlum kardeşimin evinde uyudu. Herkes uyuduktan sonra kırık camdan içeri giren porsuk, önce benim oğluma sonra kardeşimin çocuklarına saldırmış. Böyle bir hayvanı daha önce görmemiştim" diye konuştu. Bitlis Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan çocuk hakkında bilgi veren doktorlar, sağlık durumunda herhangi bir tehlike olmadığını söyledi.

Bitlis'te eve giren porsuk çocuklara saldırdı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)