Berat Albayrak kimdir

w

BERAT ALBAYRAK KİMDİR?

1 Ocak 1978 İstanbul doğumludur. Aslen Trabzonlu’dur. Lise eğitimini Özel Fatih Koleji'nde okumuştur. Üniversite ise İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü’nde okumuştur. New York'ta Pace Üniversitesi'nde ise yüksek lisans yapmıştır. Aynı zamanda Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı olan Albayrak, 3 çocuk sahibidir.

KARİYERİ

1996 yılında tam anlamıyla iş hayatına başlamıştır. Çalık Grubu’nun uluslararası bölgelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2002 yılında ise çalıştığı Holdingin ABD ofisinde Finans Direktörü olarak görevlendirildi. Aynı zamanda da New York Pace University, Lubin School of Business'te Yüksek Lisansı'nı tamamlamıştır.

Uzun süre çeşitli görevlerle Çalık Holding'e hizmet veren Albayrak, 2013 yılında bu sektörden ayrılmış ve Sabah Gazetesi'nde köşe yazarlığı yapmıştır. Marmara Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak ders vermiştir. 7 Haziran 2015 yılında yapılan seçimlerde Ak Parti milletvekili olarak meclise girmiştir. Ahmet Davutoğlu'nun kurduğu 64. Hükümette Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı olarak göreve atanmıştır. Albayrak günümüz hükümetinde Hazine ve Maliye Bakanı olarak görev yapmaktadır.

Berat Albayrak Türkiye'nin enerji politikasıyla ilgili konuştu İZLE