Demet Şener kimdir

Demet Şener kimdir

Demet Şener 11 Nisan 1977 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Nişantaşı Kız Lisesi'ni bitirmesinin ardından 1994 yılında mankenliğe başladı. 1995 yılında düzenlenen Miss Turkey Güzellik Yarışması'nda birinci oldu. Bir Demet Tiyatro ve Böyle mi Olacaktı adlı dizilerde rol alarak televizyon dünyasına geçiş yaptı. Daha sonra Gani Müjde'nin yazıp yönettiği, aralarında Cem Davran, Hande Ataizi, Mehmet Ali Erbil ve Nurseli İdiz gibi ünlü sanatçıların da olduğu "Kahpe Bizans" adlı sinema filminde oynadı ve bu filmdeki performansı olumlu eleştriler aldı.

1999 yılının sonlarna doğru "Asansör" adlı filmde Arzu Yanardağ, Emre Altuğ, Cem Özer, Mustafa Uğurlu ve Funda Barın gibi oyuncularla birlikte oynadı. 2000 yılında "Hemşo" adlımsinema filminde bir hayat kadınını canlandıran Şener Mehmet Ali Erbil, Okan Bayülgen, Özlem Yıldız, Sümer Tilmaç ve Yılmaz Köksal gibi isimlerle oynamıştır.

2005 yılında milli basketbolcu İbrahim Kutluay ile hayatını birleştiren Demet Şener'in bu evlilikten bir kız ve birde oğlu bulunmaktadır.