Blockchain nedir
ensonhaber.com

qweq

Teknolojinin hızlı ilerleyişi, bizi farklı kullanımlara sürükleyebiliyor. Örneğin geçmişte kullandığımız kağıt ve madeni paralar, yerini sanal paralara bırakıyor. Günümüzde Bitcoin bunun en önemli örneklerinden olurken, aslında Bitcoin'den de önce bilinen Blockchain isimli bir sistem bulunuyor.

BLOCKCHAİN NEDİR

Sanal bir ödeme yöntemi olan Blockchain birbirine zincirler halinde bağlı olan ve takip edilip kırılamayan bir teknolojidir. Bu teknoloji, bir merkez üzerinden alışveriş yapma mantığının dışında ortaya çıkartılmış, alıcı ve satıcı arasında geçen, üçüncü bir muhattaba gerek duymadan yapılan alışveriş sistemine denilmektedir.

Aslına bakılırsa sadece ödeme olarak düşünülmediği taktirde, Blockchain ikili diyaloğun sağlandığı bir sisteme verilen isimdir.

BLOCKCHAİN'İN ÇALIŞMA PRENSİBİ

İkili alışverişe dayanan bu sistem, gelecekte bankacılığın soonunu getirecek bir yapı olarak görülmekte. Bu yüzden bankacılık sektörü de bu piyasadan payını almaya çalışıyor.

Günümüzde bankaların da dahil olduğu farklı oyuncular e-ticaret, dosya paylaşımı ve haberleşme gibi işlemler için Blockchain’i keşfetmeye ve kullanmaya başlıyor. Bankalar ve Blockchain’in geleceği Blockchain’in interneti temelden değiştirebileceğini, dijital bir kimlik olarak kullanılabileceğini düşünenler mevcut.

BLOCKCHAİN'İN GELECEĞİ

Günümüzde takip edilmesi gereken teknolojik gelişimlerden olan Blockchain, gelecekte de bu hızını sabit koruması durumunda önemli bir teknolojik atılım olacak.

Finansal kuruluşların güvenlik ve sistemsel tasarruflar açısından Blockchain teknolojisini kullananacağı yakın zamanda bekleniyor. Devletlerin ise Blockchain’i çeşitli vatandaşlık hizmetlerinde kullanması makul ve mümkün gözüküyor.