BM'de sunum yapan Türk kızı büyük alkış aldı

BM'de sunum yapan Türk kızı büyük alkış aldı

Türk kökenli hukuk öğrencisi Zehra Sarıaslan (23), Birleşmiş Milletler'de (BM) Hollanda adına konuştu. Sarıaslan, kadın hakları ve genç kuşağın sorunlarını anlattı.

BABAANNESİNİN HİKAYESİNİ ANLATTI

Konuşmasına 1990 yılında Hollanda'ya göç eden babaannesinin hikayesi ile başlayan Sarıaslan, babaannesinin kendisine, daha önce bir çok kadının okula gönderilmediğini ve erken yaşlarda evlenmek zorunda bırakıldığını anlattığını aktardı. Sarıaslan, 'Kadınlar çok çalışır. Zor şartlar altında sebat eder ve pek çoğu şiddet mağduru olurmuş. Babaannem bunları anlatırken ben, onun anlattıklarını anlamaz ve umursamadan oyunuma devam ederdim.' dedi.

'BABAANNEM DÜNYAYI DEĞİŞTİRMEMİ İSTİYORDU'

Türk öğrenci, babaannesinin kendisine anlattıklarını yıllar sonra anladığını belirterek şunları söyledi: 'O, gençler olarak bizlerin kendimizi yetiştirmemizi yani okula gitmemi, diplomamı almamı, bağımsız olmamı ve dünyayı değiştirmemi istiyordu. Bu, kadınlar ve gençlerin sesinin duyulmasını sağlayacak fitilin ateşlenmesi ile mümkün olacaktır. Karar alma mekanizmalarında kadınlara ve gençlere yer vermek, kadınları şiddetten korumak, cinsiyet eşitsizliğine son vermek ve gençlere hak ettikleri şekilde seslerini duyurma imkanı sağlamak için hayati öneme haizdir.' diye konuştu.

BM'de sunum yapan Türk kızı büyük alkış aldı

BÜYÜK ALKIŞ ALDI

Hollanda BM Gençlik Temsilciliği'ne 2012 yılında 2 yıllığına seçilen Zehra Sarıaslan, BM'de yaptığı 'Kadın hakları ve genç kuşağın sorunları' konulu konuşmasına bir yıl boyunca çalıştığını söyledi.

BM'deki oturumun ardından katılımcılardan olumlu tepkiler aldığını belirten Sarıaslan, özellikle Hollanda BM Daimi Temsilcisi Kvan Oostreom'un gözlerinin dolduğunu ifade etti. Salondaki dinleyiciler ise Sarıaslan'ın konuşmasını uzun süre alkışladı.