BMW'den tarihi değiştirecek bir model

BMW'den tarihi değiştirecek bir model

Alman lüks otomobil devi BMW'nin otomotiv tarihini hem üretim hem de teknoloji olarak değiştirecek yeni nesil 'i' serisi modellerinin merakla beklenen süper spor hibrit versiyonu 'i8'in uluslararası test sürüşü Los Angeles'te gerçekleşti.

BMW'den tarihi değiştirecek bir model

BMW i8'in en önemli ve sektörde bir ilk teşkil eden özelliği ön tekerleklerin elektrikli motor, arka tekerleklerin ise benzinli turbo motorla beslenmesi. Araç bilinen hibrit araçlardan farklı bir sistemle 4 çeker özelliğe sahip.

MAKSİMUM HIZI 250 KM

Ön tekerlekleri besleyen elektrikli motoru ve arka tekerlekleri besleyen benzinli turbo motoru sayesinde toplam 362 beygir güce ve 570 Nm'lik torka sahip aracın elektronik olarak sınırlandırıldığı için maksimum hızı 250 kilometre.

100 KM'DE 2.5 LİTRE'NİN ALTINDA YAKIT TÜKETİMİ

BMW i8'in modelinin yakıt tüketimi ise 100 kilometrede 2.5 litrenin altına inerken, karbondioksit emisyonu ise kilometrede sadece 59 gram.

100 KM'YE 4.5 SANİYEDE ÇIKIYOR

Elektrikli motorla 37 km menzile sahip aracın dolu yakıt deposu ve tam olarak şarj edilmiş bataryasıyla menzili 500 km'yi aşıyor.

1.5 litre silindir hacimli 231 HP'lik BMW TwinPower Turbo benzinli motoru ve 131 HP'lik elektrikli motora sahip olarak yollara çıkacak olan seri üretim BMW i8, 0-100 km/s hızlanmasını ise 4.5 saniyenin altında gerçekleştiriyor.

LAZER AYDINLATMALI İLK OTOMOBİL

BMW i8, aynı zamanda üç silindirli benzinli motorla güçlendirilen ilk seri üretim BMW modeli olmasıyla da ön plana çıkıyor.