Bodrum Belediye Başkanı tutuklandı

Bodrum Belediye Başkanı tutuklandı

Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile Bodrum Belediyesi'ne yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve aralarında Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'un da olduğu 9 kişi, sevk edildikleri mahkemece tutuklandı.

Bodrum Sulh Ceza Mahkemesi'nden alınan arama kararı ile 28 Mayıs'ta Bodrum ve İzmir'de 15 ayrı yere Muğla Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince eş zamanlı düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 8 kişi ile bugün ''şüpheli'' sıfatıyla ifade vermek üzere Bodrum Adliyesi'ne getirilen Başkan Mehmet Kocadon, ifadelerinin ardından tutuklanma talebi ile 3. Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi.

''İhaleye fesat karıştırmak, görevi kötüye kullanmak, haberleşmenin gizliliğini ihlal, rüşvet ve suç işlemek amacıyla örgüt kurmak'' iddialarıyla mahkemeye sevk edilen, Başkan Mehmet Kocadon, Belediye Meclis üyesi M.Ö. ile H.A, N.D, Y.A, V.K, O.B, S.G ve O.Ç. tutuklandı.

Bu arada Gümüşlük Belediye Başkanı Mehmet Tire, Ortakent Yahşi Belediye Başkanı Mehmet Onur Şahbaz, Turgutreis Belediye Başkanı Mehmet Dinçberk, Mumcular Belediye Başkanı Birol Aydın, Bitez Belediye Başkanı İbrahim Çömez, bazı belediye meclis üyeleri, Mehmet Kocadon'un ağabeyi Bodrum Ticaret Odası (BODTO) Başkanı Mahmut Kocadon, belediye personeli ve zanlıların yakınları adliye önünde mahkemenin sonucunu bekledi.

Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile savcılık tarafından Haziran 2011'de başlatılan bir soruşturma kapsamında İzmir ve Bodrum'da eş zamanlı operasyon düzenlenmişti. Operasyonda aralarında biri Bodrum Belediyesi Meclis Üyesi, 2'si belediye çalışanı olmak üzere 6 kişi Bodrum'da, 2 kişi de İzmir'de gözaltına alınmıştı.