Bodrum’da esnafın müşteri kavgası: 16 yaralı
İHA

Gümbet Mahallesi Ayaz Caddesinde yabancı turistleri dükkanlarına çekmek isteyen 2 gurup arasında bir anda kavga çıktı. Taşlı sopalı kavgada yaklaşık 50 kişi birbirine girdi. Turistlerin gözleri önünde kavgaya tutuşan 2 guruptan 16 kişi yaralandı, 28 kişi gözaltına alındı.

ORTALIK SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ

Dükkan önünde konfeksiyon ve takı eşyaları bulunan 2 mağazanın bir süredir kavgalı oldukları öğrenildi. Turistleri mağazalarına çağıran çalışanlar arasında başlayan ağız münakaşası bir anda kavgaya dönüştüğü. Kavganın büyümesi 50 kişilik gurup sopalarla birbirlerine saldırdı. Kavga sonucunda 16 kişinin yaralandığı ve 28 kişinin ise gözaltına alındığı bildirildi.

Bodrum’da esnafın müşteri kavgası: 16 yaralı VİDEO

TURİSTLERİN GÖZÜ ÖNÜNDE DÖVÜŞTÜLER

Dünyaca ünlü sokaklardan biri olan Gümbet barlar sokağında çıkan kavgayı yerli ve yabancı turistler ise şaşkın bakışlar arasında izledi. Turistlerin gözü önünde dövüşen 2 gurup ortalığı savaş alanına çevirdi. Polis çevrede bulunan vatandaşları ve turistleri bölgeden uzaklaştırdı. Olayın daha çok büyümemesi için Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü çevrede güvenlik önlemleri aldı.

POLİSE DİRENDİLER

Uzun süre polise güçlük çıkaran iki gruba polis biber gazı ile müdahale etti. Polise direnen 28 kişi gözaltına alınarak Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Kavgada yaralananlar, bölgeye gelen ambulanslarla çeşitli hastanelere kaldırıldı. Yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi. Olay nedeniyle caddede trafik akışı bir süre durduruldu.

ESNAF KAVGAYI SEZONUN KÖTÜ GİDİŞİNE BAĞLADI

Akraba oldukları öğrenilen iki grubun kavgasına şahit olan diğer esnaflar ise turizm sezonunun kötü geçmesi nedeniyle iş yapamayan esnafların çok gergin ve stresli olduğunu söylediler. Geçtiğimiz yılın bu dönemlerinde yapılan satış ile bu yıl yapılan satış arasında dağlar kadar fark olduğunu söyleyen esnaflar kavganın tamamen ekonomik kaygılardan kaynaklandığını ifade ettiler.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)