Boğaz'da 140 milyon euroya satılık yalı

yalı

İstanbul Boğazı'ndaki yalılar paha biçilemez manzarasının yanı sıra dudak uçuklatan fiyatları ile gündem yaratmaya devam ediyor. Satıştaki Boğaz'ın incilerinin arasına son olarak Beşiktaş'taki 140 milyon euroluk (yaklaşık 450 milyon lira) bir yalı eklendi. Şimdiye kadar Boğaz'daki satılık yalılar arasında telaffuz edilen en yüksek fiyata sahip olan yalı, merak konusu oldu. Yalı bir emlak firmasınca satışa çıkarıldı, ancak ilanlarda sahibi ve yalının adı gizli tutuldu. İsminin açıklanmasını istemeyen yalı sahibi, talip olanlara da halen içinde yaşadığı saray yavrusunu gezdirmek için gizlilik sözleşmesi imzalatıyor.

ERBİLGİNLER YALISI'NI GERİDE BIRAKTI

Yurt dışından birkaç milyarderin sorduğu ismi saklı yalı, ilana göre Arnavutköy Mahallesi'nde konumlanıyor. 3 bin metrekare arazi üzerinde yer alan yalının, 3 bin 600 metrekare kullanım alanı buluyor. 19 oda, 2 salon ve 8 banyodan oluşuyor. Boğaz sahili üzerindeki tarihi yalılardan en pahalı el değiştirme mart ayında yaşanmıştı. Sarıyer Yeniköy'deki Erbilginler Yalısı, 100 milyon euroya Katarlı iş adamı Abdulhadi Mana A SH Al- Hajri'ye satılmıştı. 140 milyon euroluk ismi saklı yalının satışı gerçekleştiğinde, Erbilginler Yalısı'nın elindeki en pahalı unvanını alacak.

EN UCUZU 10 MİLYON DOLAR

İstanbul Boğazı'nda şu an satılık toplam 14 yalı bulunuyor. 4'ü Avrupa Yakası'nda, 10 tanesi Anadolu Yakası'nda konumlanıyor. Anadolu Yakası'ndaki yalıların fiyatları 10 milyon dolar ile 200 milyon dolar arasında değişiyor. Avrupa Yakası'nda fiyatlar ise 20 milyon dolar ile 140 milyon euro arasında farklılık gösteriyor.

DUVARLARI ALTIN

Erbilginler Yalısı 1880'de yapıldı. 5 bin 800 metrekarelik arazide 1 yalı, 2 köşk bulunuyor. 4 katlı yalının 64 odası mevcut. Yalının duvarları 22 ayar altın varak rokoko işlemeler ile kaplı. 60 metre rıhtıma sahip yalının, 2 bin 808 metrekare bahçe içinde, 3 bin 630 metrekare kullanım alanı bulunuyor.

21 ODALI 8 BANYOLU

Bina metrekare: 3 bin 600
Arazi metrekare: 3 bin
Oda sayısı: 19
Salon sayısı: 2
Banyo sayısı: 8
Balkon: Var
Kat sayısı: 2
Binanın yaşı: 40
Yapı tipi: Ahşap