Boğaz'da kentsel dönüşüm başlıyor
AA

boğaz

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, 14 Mayıs 2015'te İstanbul Büyükşehir Belediyesi kararıyla, ilçelerinde kentsel dönüşümün başlamasının onaylandığını hatırlatarak, ilk olarak 7 dönümlük alanı kapsayan Yavuztürk Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çalışmalarına başlayacaklarını belirtti.

TOKİ İLE ANLAŞMA SAĞLANDI

Bu bölgede gelecek 2 ay içinde dönüşümün temelini atmaya hazırlandıklarını, Üsküdar Belediyesi olarak TOKİ'yle anlaştıklarını belirten Türkmen, "TOKİ bize bu alanda 165 konut ve 10 iş yeri olmak üzere 170'in üzerinde bağımsız ev inşa edecek. Boğaz bölgesi başta olmak üzere, çarpık yapılaşmaya, ruhsatsız iskansız binalara, depreme dayanıksız yapılara son vereceğiz. Belediyenin bu arsasındaki konutlarla ilgili aldığı imar haklarının aynısı vatandaşlarımız için de geçerli olacak. Vatandaşımız bölgede yaklaşık 1,5 emsale yakın imar hakkı elde ediyor" dedi.

'KENDİ ARSANIZDA BAŞKALARINI ZENGİNLEŞTİRMEYİN'

Boğaz'ın arka görünüm bölgesinde de yerinde dönüşüm projesini başlatacaklarını vurgulayan Başkan Türkmen, bu bölgelerde depremsellik açısından sorunlu yapıların olduğuna dikkati çekerek şunları söyledi: "Üsküdarlılar olarak Boğaz bölgesindeki 14 mahallemizde dönüşüm gerçekleştireceğiz. Yavuztürk, Kirazlıtepe, Bahçelievler, Mehmet Akif Ersoy, Güzeltepe, Küplüce mahalleri ile Çengelköy'de oturanlara şunu ifade etmek isterim. Buralara kimsenin gelmesini arzu etmiyoruz. Buralarda yine sizler oturun. Üsküdarlı insanlar otursun ama bu kararı sizler vereceksiniz.  İstiyoruz ki buralarda kendi arsaları üzerinde başkalarını zenginleştirmesinler."

'KİMSE YERİNİ SATMASIN TAPUSUNU DEVRETMESİN'

Kentsel dönüşümde yapılacak evlerin, yeni bir estetik anlayışla yükseleceğini ve Üsküdar'a yakışır konutlar olacağına değinen Türkmen, sözlerini şöyle tamamladı: "Yapılacak binaların, saçağı, penceresi, balkonlarıyla güzel bir estetik yakalamak istiyoruz. Binalar, cephe estetiği konusunda insanlara model olarak gösterilecek. Uluslararası ölçekte ülkemizin önemli projeleri Üsküdar'dan geçiyor. Marmaray, Avrasya Tüp Geçit Projesi, Metro hattı, Çamlıca Camisi bizim ilçemizde. Kimse buralarda yerini satmasın ve tapusunu devretmesin. İmkanları varsa yer alsınlar sakın arsa satmasınlar."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)