Bolu'da sel nedeniyle binlerce tavuk telef oldu

Bolu'da sel nedeniyle binlerce tavuk telef oldu

İlçede öğleden başlayan sağanak sonucu sel meydana geldi. Yağbaşlar, Dülger, Çalköy ve Camaller köyünde bazı evleri ve kümesleri su bastı, tarım arazileri sular altında kaldı.

Bayramlar Mahallesindeki 2 kümeste su baskını sonucu çok sayıda tavuk telef oldu. Vatandaşlar, köylerine traktörler ve arazi araçlarıyla ulaşım sağlıyor.

Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, AA muhabirine yaptığı açıklamada, il genelinde etkili olan yağışın Mengen, Yeniçağa ve Dörtdivan ilçelerinde sele neden olduğunu söyledi.

Sel zararlarının tespiti için ekiplerin bölgelerde çalışma yaptığını belirten Zahteroğulları, "Yaşanan sel felaketinin ardından ekiplerimiz bölgelere hareket ederek, ilk etapta dere yataklarında taşkınlara neden olan bölgelerde çalışmaya başladı. Bir başka ekibimiz ise selin zararlarını tespit ediyor ve vatandaşların zorda kalmaması için gerekli olan çalışmaları yapıyor. Sel nedeniyle mağdur olan ve evlerinde konaklayamayan vatandaşlarımız için de ilçe merkezlerinde konaklama ihtiyaçları sağlanıyor" diye konuştu.

Zahteroğulları, selin eğitim-öğretime de engel olduğunu ifade ederek, "Sel nedeniyle riskli olan köylerden taşımalı olarak okula giden öğrenciler için okulları bir gün tatil ettik. Çocuklarımızın hayatını tehlikeye atmamak için böyle bir karar aldık" dedi.

Dörtdivan Belediye Başkanı Hasan Uzunoğlu ise tarım arazilerinde ve bazı tavuk kümeslerinde ciddi bir hasar olduğunu belirtti.

Kaymakamlık ile hasar tespit çalışmalarına başladıklarını ifade eden Uzunoğlu, "İl Özel İdaremizden, Afet ve Acil Durum Müdürlüğünden ve komşu ilçelerimizden gerekli yardımlarımızı istedik. En ufak bir olayda bile bütün ekipleriyle gelerek olaya müdahil olacaklar. Hepimiz bundan sonra yaşanacak su baskınlarına karşı teyakkuz halindeyiz. Belediyemizin bütün personeli ve iş makineleri en ufak olayda bile müdahil olacak şekilde hazır bekliyor" diye konuştu.

Sel nedeniyle bazı köylere ulaşım sağlanamadığını belirten Uzunoğlu, belediyeye ait iş makineleri ve arazi araçlarıyla vatandaşların mağduriyetini gidereceklerini söyledi.