Bonomo'ya 76'lık rakip

Bonomo'ya 76'lık rakip

İngiltere'de "Romantizmin Kralı" olarak anılan, 60'lı yılların ünlü şarkıcısı 76 yaşındaki Engelbert Humperdinck, bu yıl 26 Mayıs'ta Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenecek Eurovision Şarkı Yarışması'nın finalistleri arasında yerini aldı.
Eurovision seçmeleri başladığı günden bu yana sosyal medyada İngiltere'den Grammy ödüllü rekortmen şarkıcı Adele'in yarışmaya katılacağı yolunda söylentiler dolaşıyordu. Ancak BBC önceki gece, uzun zamandır beklenen Eurovision adayının bir dönem Tom Jones'un rakibi olarak da bilinen 1936 doğumlu şarkıcı Engelbert Humperdinck olduğunu açıkladı. Engelbert Humperdinck, asker olan babasının görevi nedeniyle bulunduğu Hindistan'ın Mandras kentinde doğdu. 10 yaşındayken aile Leichester'a yerleşti ve Engelbert kısa bir süre sonra müzikle ilgilenmeye başladı. 1950'li yılların başında saksofon çalan Humperdinck, Leichester'da gece kulüplerinde sahneye çıkmaya başladı.

ADINI DEĞİŞTİRDİ

1965 yılında Tom Jones'un menajeri Gordon Mills'le oda arkadaşı olan Engelbert Humperdinck uzun yıllar Mills'le birlikte çalıştı. O dönem Arnold Dorsey ismini kullanan şarkıcıya Gordon Mills, ismini değiştirmesini teklif etti; önerisi ise ünlü Alman besteci Engelbert Humperdinck'in ismiydi.
O günden sonra bu telaffuzu hayli zor ismi resmi olarak kullanmaya başlayan şarkıcı ilk albümü "Release Me"yi 1967 yılında yayınladı. Albüm İngiltere listelerine ilk sıradan girdi ve İngiltere Top 50 listesinde 56 hafta kalarak büyük bir başarı yakaladı.
1976 yılında Grammy Ödülü alan sanatçı son olarak 2010 yılında "Tell Me Where It Hurts" isimli bir albüm yayınladı. 22 Eylül 2002 yılında İstanbul'da vereceği konseri sağlık sorunları nedeniyle iptal eden Engelbert Humperdinck'in en bilinen şarkıları ise "A man Without Love" ve "Spanish Eyes".
Guardian haberi BBC'nin açıklamalarıyla ciddiyetle verirken, The Telegraph'ın rock müzik editörü Neil McCormick, seçime alaycı bir üslupla yaklaştı ve kararın iki anlamı olabileceğini belirtti: "Bu, ya çaresizlikten alınmış bir karar ya da bir dâhice bir hareket!"
Konuyla ilgili kişisel internet sitesinden bir açıklama yapan Humperdinck, BBC tarafından İngiltere'yi temsil etmesi istendiği için çok memnun olduğunu ve sevinçle kabul ettiğini söyledi: "Bu yarışma son dönemin yetenek avcısı programları gibi değil; gelenekselleşmiş bir yarışma. Ayrıca bana ülkemi görece iyi olduğum bir alanda temsil etme şansını verecek.