Bornova Kültür Merkezi 2017'de açılıyor

D

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun geçtiğimiz günlerde 'cenaze' olarak nitelendirdiği, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Bornova'da hayata geçireceği kültür merkezinde çalışmalar sürüyor.

Proje Müdürü Müjdat Şara, Bornova Kültür Merkezi'nin 2017 yılı ortalarında hizmete açılacağını söyledi. Proje için ilk olarak 1993'te adım atıldığını belirten Şara, o dönem ihale kanunu ve ödenek nedeniyle projenin durdurulduğuna dikkat çekti.

İNŞAATIN YÜZDE 80'İ BİTİRİLDİ

Şara, ödenek kaynaklı sorunların çözülmesiyle birlikte projenin 2007 yılında tekrar başladığını söyleyerek, "Daha sonra 2012'de yüklenici firmanın işi tasfiye etmesinden sonra 2015'te yeni bir ihale yapıldı. İhaleyi Hayranoğulları Şirketi'nin kazanmasıyla çalışmalara başladık. 4 ay gibi bir sürede daha öncede başlanmış olan kaba inşaatın yüzde 80'ini bitirdik" diye konuştu.

Projede şu anda 60'a yakın işçi çalıştığını belirten Şara, "17-18 ay gibi bir sürede projeyi teslim etmeyi planlıyoruz. İzmir için çok önemli, sanat ve kültürün çekim merkezi olacak bir proje. Kültür Merkezi aynı zamanda üniversite ilçesi Bornova'nın sosyal tesis ihtiyacına da cevap verecek" diye konuştu.

MERKEZDE NE VAR

38 bin 167 metrekare inşaat alanına sahip kültür merkezinin maliyeti 34 milyon 956 bin lira olarak belirlendi. Toplam 6 kat olarak tasarlanan projede 145 araçlık otopark yapılarak park sorununun önüne geçilecek. Merkezde fotoğraf, dekor, metal ve montaj atölyelerinin yanı sıra bay bayan soyunma kabinleri bulunacak.

Misafirhane ve dinlenme lokalinin de bulunacağı merkezde 400 kişilik çok amaçlı salon, 979 kişilik büyük, 488 kişilik küçük salon olmak üzere toplam 3 salon ile İzmirli sanatseverlere hizmet verecek. Bunun yanı sıra Bornova Kültür Merkezi'nde kitap satış alanı ve misafirlerin vakit geçirmeleri için kafeteryalar da bulunacak