Boşanma davası artık internetten görülecek

Boşanma davası artık internetten görülecek

Artık Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) üzerinden boşanma, icra, iş, tazminat gibi hukuk davaları, UYAP vatandaş portalından açılabilecek.

4 SEÇENEKLE UYAP'TAN DAVA AÇILABİLECEK

Habertürk'te yer alan habere göre; elektronik imzası bulunan vatandaşlar, UYAP Editör ile hazırlayacakları dava dilekçelerini, e-imzaları ile imzalayacak, Vakıfbank internet bankacılığıyla, yargılama harcı ve gider avansını ödeyerek dava açma işlemlerini gerçekleştirebilecek.

Vatandaşlar, internet üzerinden e-Devlet şifresi, e-imza, mobil imza ve e-Devlet üzerinden 4 seçenekle UYAP Vatandaş Portalı'na bağlanabiliyor. Bu sayede vatandaşlar, Türkiye genelinde haklarında açılmış davalara ait bilgileri takip edebiliyor.

Vatandaşlar bu davaların aşamalarını (dava konusunu, değerini, taraflarını, duruşma günlerini, dosyanın Yargıtay'dan dönüp dönmediğini) sistem üzerinden takip edebilecek.

Bakanlık, bu yolla adliyelerdeki yoğunluğun önüne geçmeyi hedefliyor.

E-imza, https://www.tk.gov.tr/bilgi_ teknolojileri/elektronik_imza/eshs.php adresinde bildirilen şirketlerin birinden temin edilebiliyor.

Bu işlemin ardından vatandaşlar https://vatandas.uyap.gov.tr/vatandasportal/ index.html adresinden UYAP Vatandaş Portalı giriş sayfasına bağlanabiliyor.