Bostancı: HDP'ye oy vermeyen Kürtleri de kucaklasınlar
AA

naci-bostancı

TBMM Genel Kurulu'nda 64. Hükümet Programı üzerindeki görüşmelerde söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi'ne değinerek şunları kaydetti:

"YANLIŞ SORU SORUYORLAR"

"Seçim boyunca denildi ki, 2013'te 'çözüm çözüm' diyenler 2015'te ne oldu da şimdi 'savaş savaş' diyor, meydanlara böyle çıkıyorlar?' Bu yanlış bir soru. Doğru, ahlaki soru şudur: '2013'te kendini, siyasi geleceğini riske ederek elini değil, gövdesini Çözüm Süreci'nin altına koyan bu irade 2015'te nasıl bir tehlike ve tehdit gördü ki terörle mücadele etmek durumunda kaldı?' Doğru soru budur."

"HDP'YE OY VERMEYEN KÜRTLERİ DE KUCAKLAYIN"

"HDP'li arkadaşlar Türkiyelileşmek istiyorlar, tebrik ediyorum, gerçekten çok önemlidir. Türkiyelileşmede Türkleri kucaklamanız problem değil, Türkleri kucaklamaya çalışabilirsiniz. Siz önce size oy vermeyen, sizden olmayan, sizinle aynı yola gitmeyen Kürtleri kucaklayabiliyor musunuz?  Türkiyelileşmede ilk adım, size oy vermeyen onurlu Kürtlere karşı, onların onuruna karşı kesinlikle aynı şekilde onurlu bir davranışla siyaset meydanlarında olmanızdır. Emin olun bunu canı yürekten talep ediyorum. Türkiye'nin kardeşliği ve barışı için Türkiyelileşmenin ilk adımı Kürtleri kucaklamaktır, Kürtleri kucaklayın. Size oy vermeyen Kürtler; AK Parti'ye, CHP'ye, MHP'ye oy veren Kürtler de en az sizler kadar onurlu seçmenlerdir, bunu söyleyin."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)