Boston bombacısı Tsarnaev idamla yarıglanacak

Boston bombacısı Tsarnaev idamla yarıglanacak

ABD'de federal savcılar tarafından yapılan başvuru, Adalet Bakanı Eric Holder tarafından onaylandı. Holder, yaptığı yazılı açıklamada, Tsarnaev aleyhinde idam cezası istenmesi yönünde savcılara yetki verdiğini kaydetti.

Holder açıklamasında, "Konuyla ilgili bulguların gözönünde bulundurulması, tüzüğün uygulanabilirliği ve savunma vekilliğinin önerisiyle, ABD'nin bu konuda idam cezası arayacağına karar verdim" ifadesine yer verdi.

TSARNAEV SUÇLAMALARI KABUL ETMEMİŞTİ

Bu durumda, aralarında terörizm ve kitle imha silahı kullanmanın da yer aldığı 30 ayrı suçu işlediği iddiasıyla tutuklu yargılanan Tsarnaev'in suçlu bulunması halinde idam cezası gündeme gelecek. Geçen yaz ilk defa hakim karşısına çıkan Tsarnaev, mahkemede kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmemişti.

Boston'da 23 bin kişinin katılımıyla düzenlenen Boston Maratonu'nun bitiş çizgisi yakınlarında 10 saniye arayla patlayan iki bomba, 3 kişinin ölümüne, 260'tan fazla kişinin yaralanmasına neden olmuştu. Saldırının ardından düzenlenen operasyonlarda, şüpheli Tamerlan Tsarnaev öldürülmüş, kardeşi Cohar Tsarnaev ise ağır yaralı olarak yakalanmıştı.