Bozcaada Kaymakamı FETÖ'den gözaltında
DHA

Geçen yıl Ağustos ayında Bozcaada Kaymakamlığı görevine atanan Abbas Yeşilkuş'un açığa alınmasının ardından, yerine vekaleten Ezine Kaymakamı Alif Fuat Atik görevlendirildi.

FG PLAKASI

İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan Kaymakam Abbas Yeşilkuş'un evinde ve otomobilinde arama yapıldı. Akşam saatlerine kadar süren aramalarda polisin Kaymakam Yeşilkuş'un evinden birkaç poşet çıkardığı ve emniyete götürdüğü görüldü. Polis, son olarak Kaymakam Yeşilkuş'un özel aracında da arama yaptı. Bir polisin de bu anları kamerayla görüntülediği görüldü.

Bozcaada'da şok etkisi yaratan haberin ardından en çok merak edilen ise Kaymakam Yeşilkuş'un, özel aracının plakasının harf grubunun 'FG' olması ve 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında bu plakayı değiştirmesi konusu oldu. Kaymakam Yeşilkuş ise konuyla ilgili daha önce yaptığı açıklamada durumun tesadüf olduğunu, kendi isteyerek aldığı bir plaka olmadığını, suçlu birisi varsa bunun bu plakayı kendisine verenler olduğu söylemişti. İddialara göre Kaymakam Yeşilkuş hakkında darbe girişimi sonrasında 'FG' plakası yüzünden hem adadan hem de Çanakkale'den bazı kişilerce çeşitli yollarla şikayet ve ihbarlarda bulunuldu.

Abbas Yeşilkuş bugün adliyeye sevk edilmek üzere Ezine'ye getirilecekti. Ancak, lodos fırtınası nedeniyle bugün feribot seferleri yapılamadığından Bozcaada emniyetinde bekletildiği öğrenildi.

DEMOKRASİ YÜRÜYÜŞÜ DÜZENLEMİŞTİ

Kaymakam Yeşilkuş, darbe girişiminin ardından Bozcaada'da 'Birlik, Beraberlik ve Demokrasi Yürüyüşü' düzenlemişti. Bozcaada'da göreve başlamadan önce de kendi Twitter adresinde sıkça Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakanların fotoğraflarını ve paylaşımlarını paylaşan Kaymakam Yeşilkuş, adada binlerce kişinin katıldığı yürüyüşte, FETÖ'ye çok sert sözler söylemişti. Hatta Yeşilkuş, darbe girişimi hakkında 'tiyatro' yorumlarında bulunanlara, "Bakın bu olanlara tiyatro diyorlar. Nasıl bir tiyatro ki bu 246 şehit verdik. Nasıl tiyatro ki bu tanklar, helikopterler kendi vatandaşına sıkıyor. Gerçi ben onlara vatan haini falan demiyorum çünkü vatan haini cümlesindeki vatan kelimesini bile kullanmak ayıp bir şey. Bunlar vatan haini bile değiller. Lütfen 5 günlük fotoğrafa bakın ve birlik ve beraberliğimizi görelim. Türk, Kürt, Alevi, Sünni hepimiz meydanlarda bu bayrağı salladık. İşte bu yüzden Çanakkale ruhu diyorum. Bu birlik ve beraberlik yürüyüşlerimize devam edelim" şeklinde tepki vermişti.

Bozcaada Kaymakamı FETÖ'den gözaltında

Bozcaada Kaymakamı FETÖ'den gözaltında

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)