Brexit İngilizleri daha öfkeli yaptı
AA

Her yıl yayınlanan küresel Edelman Güven Barometresi'ne göre anket katılımcılarının yüzde 69'u, İngiltere'de toplumun "siyaset ve toplum konusunda daha öfkeli" hale geldiğini düşünüyor.

ARKADAŞLIKLAR ARASINA SOĞUKLUK GİRDİ

İngiltere'de, 18 Aralık-7 Ocak'ta 2 bin kişiyle yapılan araştırmaya katılanların yüzde 45'i halkın şiddet içeren gösterilere katılma ihtimalini yüksek görürken, yaklaşık yüzde 20'si ise Brexit konusundaki tartışmalar nedeniyle arkadaşları veya akrabalarıyla arasına soğukluk girdiğini belirtti.

Brexit İngilizleri daha öfkeli yaptı

İNGİLTERE ÇOĞUNLUĞA GÖRE YANLIŞ YOLDA

Araştırmaya göre halkın yüzde 65'i İngiltere'nin "yanlış yolda" olduğunu düşünürken, bu oran, ülkenin AB üyesi olarak kalması için oy verenler arasında yüzde 82'ye yükseldi. Brexit yönünde oy verenlerin de yüzde 42'si ülkenin "yanlış yolda" olduğunu inancını paylaştı.Ne May'e ne Corbyn'e güven var.

Brexit İngilizleri daha öfkeli yaptı

LİDERLERE GÜVEN AZALDI

Başbakan Theresa May'e güven yüzde 35 düzeyindeyken, ana muhalefet lideri Jeremy Corbyn'e güvenin yüzde 26'da kaldığı bulgusuna yer verilen araştırmada, her iki liderin kendi tabanlarında da güç kaybettikleri belirtildi. May'in kendi seçmen tabanındaki beğenilme oranı son bir yılda yüzde 78'den 68'e, Corbyn'inki ise yüzde 68'den 56'ya düştü.

Günün önemli gelişmeleri VİDEO

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)